Kapiten Miralem Halilović i John Roberson najavili odlučujući meč protiv Litvanije: “Kao da nam život zavisi od toga ulazimo u duel” 

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine John Roberson i Miralem Halilović prokomentarisali su poraz od Francuske i najavili sutrašnji duel s Litvanijom.

Nakon poraza od Francuza, BiH se može plasirati u narednu fazu Eurobasketa pobjedom nad Litvanijom u direktnom okršaju za plasman dalje.

Naturalizovani reprezentativac BiH John Roberson ističe da smo se dobro držali iako nismo dobro igrali tokom većeg dijela susreta.

“Bili smo u igri. Odigrali lošu utakmicu, a i dalje bili u igri. Moramo probati napredovati i vratiti se jači sutra. Imamo dobre igrače i spremni smo, nadamo se dobroj atmosferi.

Bit ćemo spremni i gledat ćemo da izbacimo ove neiznuđene greške od danas. Znam da ćemo biti bolji”, rekao je Roberson.

Kapiten Miralem Halilović tvrdi da se nije moglo boriti protiv fizički nadmoćnijih Francuza.

“Francuska je atletski moćna reprezentacija i u ovom ritmu utakmica oni imaju veliku prednost.

Teško im je parirati 40 minuta, mi smo uspjeli 35 ili 36. Oni su stvarno visoki, veliki i moćni fizički i to se odrazilo na ofanzivnim skokovima”, rekao je Halilović.

Kapiten košarkaša BiH najavio je borbu do posljednjeg atoma snage protiv Litvanije sutra.

“Nadam se da ćemo se oporaviti što bolje i fizički i psihološki i ići na pobjedu kao da nam život ovisi o tome. Da nam je neko rekao prije mjesec da ćemo igrati na zadnje tri minute egal s Francuskom na Eurobasketu, ne bi im vjerovali.

Sigurno je da smo moćni i da imamo još aduta. U utakmicu ulazimo kao da nam život ovisi o njoj i dat ćemo svi zadnji atom da se plasiramo u Berlin”, dodao je Halilović – javio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.