Klub Lane Pudar nakon osvajanja zlatne medalje žustro prozvao nadležne, odmah je stigla reakcija namjerno ili ne: “Izgradnja infrastrukture čiji dio je i olimpijski bazen prioritet je za Grad Mostar”

Nakon što je nevjerovatna Lana Pudar sa 16 godina postala seniorska prvakinja Evrope, oglasio se njen Klub vodenih sportova Orka koji je još jednom prozvao nadležne za to što Mostar nema olimpijski bazen.

Pudar je danas ostvarila uspjeh koji se teško može objasniti. Na čudesan način, kao ubjedljivo najmlađa takmičarka među seniorkama, osvojila je titulu prvaka Evrope u disciplini 200 metara delfin.

Uslijedila je poruka Kluba vodenih sportova Orka koji su među najzaslužnijim za nevjerovatne uspjehe najbolje bh. sportašice. Iz Orke se pitaju da li je ovo dovoljno da Mostar konačno dobije olimpijski bazen.

“Dovoljno za olimpijski bazen u Mostaru? Lana Pudar, seniorski prvak Evrope u disciplini 200 metara delfin”, navode uz veliku dozu zasluženog ponosa iz KVS Orka.

Ubrzo je uslijedio odgovor gradonačelnika Mostara Marija Kordića koji je obećao da će olimpijski bazen biti izgrađen i za Lanu i za buduće generacije.

“Lana Pudar! Na dan kada obilazimo lokaciju za izgradnju olimpijskog bazena Lana pliva za historijski uspjeh.

Izgradnja infrastrukture čiji dio je i olimpijski bazen prioritet je za Grad Mostar i bit će izgrađen za Lanu i sve buduće generacije”, rekao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara posebno je čestitao roditeljima Lane Pudar koji su i više nego zaslužni za jedan od najvećih uspjeha bh. sporta.

Podsjećamo, danas je to na svom Facebook profilu objavio i najavio poznati mostarski novinar Nermin Bise i to još prije utrke.

“Konačno – krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru za Lanu Pudar i ostakle buduće nade bh. plivanja.

Dočekasmo i taj dan i na lokalitet Južnog logora izišli su nadležni za izgradnju Olimpijskog bazena u Mostaru.

Tu je bio Edin Prašo iz Direkcije za izgradnju, kao i prva dva čovjeka Mostara (gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća).

Također, prisustvovali su i direktori škola čiji će objekti morati biti uklonjeni kao i Jasmin Drljević, direktor Elektro-tehničke škole Mostar.

Uskoro ide rušenje postojećih objekata, a do kraja ovog mjeseca ide međunarodni tender za projektovanje i radove.

Sredstva od 8 milona maraka od Vlade Federacije BiH su tu, a Grad Mostar će osiguratiti dodatnih 4 do 5 miliona maraka. Rok za završetak radova, okvirno, je 1. decembar naredne godine.

Ovo su zaista divne vijesti danas iz Mostara i nadamo se da će do 18h15 stići i do Rima gdje naša Lana pliva za medalju u disciplini 200m delfin

i gdje bi je ovo saznanje moglo dodatno motivisati.

Može se kad se hoće. Davno se moglo, ali dobro, da ne kvarimo ovu sjajnu vijest…”, napisao je Bise.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.