Klupko se odmotava: Vojin Mijatović urgentno iz Banja Luke uputio poziv Christianu Schmidtu i Tužilaštvu BiH

Nakon istupa Irfana Čengića u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, oglasio se i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

-Moj partijski drug Irfan Čengić, je sinoć u Centralnom Dnevniku Face TV-a, iznio niz dokaza o otimanju državne imovine u FBiH.

Bez odlaganja pozivam Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Pozivam Tužilaštvo BiH da odmah bez odlaganja pokrene po službenoj dužnosti krivične postupke protiv svih koji su zloupotrijebili zakonska rješenja i učestvovali u otimanju imovine Bosne i Hercegovine.

Posebno je interesantno otimanje zemljišta i šume na Bijelašnici. Tužilastvo će, kada pokrene istragu, biti šokirano koliko je političkih funkcionera uključeno u ovu malverzaciju sa državnom imovinom.

VEZANI TEKST: Irfan Čengić kod Senada Hadžifejzovića bez dlake na jeziku: “Šta treba, da Vojin u Banja Luci brani BiH, a da Irfan u Sarajevu šuti?”

Takođe, šokantno je da vidimo ko je našoj državi oteo izlaz na more i upisao na opštinu Neum, u kojoj se ne smije istaći zastava BIH.

Dodik radi protiv BiH, ali da vidimo ko je od “patriota” još gori od Dodika, poručio je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.