Komična situacija u Centralnom dnevniku: Stevandić: Hajde da se kladimo u milion dolara! Hadžifejzović: Otkud meni milion, jarane?

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, a dogodila se i jedna komična situacija. Stevandić Hadžifejzoviću: Da Vam odam jednu tajnu: između RS-a i Šmita, Vučić će uvijek izabrati RS! Hadžifejzović: Otkud znate? Stevandić: Hajde da se kladimo u milion dolara! Hadžifejzović: Otkud meni milion, jarane? Stevandić: Nemam ni ja, ali sam siguran da ćete Vi izgubiti! Hadžifejzović: Pa ko je prvi rekao? Stevandić: Koliko imate, evo hoćemo po 20 hiljada? Hadžifejzović: Čega 20 hiljada, otkud Vam 20 hiljada?

Prije Stevandića na Face televiziji je gostovao visoki predstavnik Christian Schmidt.

Hadžifejzović: „Komentar na intervju? Schmidt bio opušten, iako ja nisam zbog situacije!“

Stevandić: Bio je opušten, hvalio je Dodika zato Vi niste mogli biti opušteni. Ne bih davao dijagnoze. Što se tiče nametanja Izbornog zakona, u nekim opštinama će biti skeneri a u nekim neće. Da li je normalno da se eksperimentiše na ljudima?

Hadžifejzović: „Ovo je generalna proba za opšte izbore.“

Stevandić: „Optužuje nas da smo protektorat, a on radi na ovaj način! Čudno mi je da on uopšte priznaje da se eksperimentiše na ovaj način!

Rekao sam da su njegovi potezi izvorno idiotski! To znači da on nije svjestan, ozbiljnih problema! Sve krize u BIH počinju nametanjem i utjecajem visokih predstavnika! Njegovi potezi prave krizu u BIH! Dobio je šamare od EU, kada su mu rekli da ne podržavaju njegovo nametanje!

Čović i Milanović su mu rekli da nije legalan, jedan entitet RS, dva naroda i pola iz FBIH – on ni u jednom entitetu nema većinsku podršku!

Hadžifejzović: Otkud Vama milion?

Stevandić: Imao sam na žiroračunu 20 hiljada i digao sam ih! Primaću platu preko pošte!

Hadžifejzović: SDS je u problemu i zbog finansiranja izborne kampanje. Hoće li opozicija sutra ispoštovati?

Stevandić: Opozicija je danas jednoglasno usvojila dnevni red na Kolegijumu! Sačuvao sam sve izvorne vrijednosti koje je SDS unio u stvaranje RS!

Hadžifejzović: Dodik šutio o nametanju izmjena Izbornog zakona, kako to komentarišete?

Stevandić: Dodik se vrlo pametno i racionalno ponašao danas. Svjedok ste da je Šmit rekao da je Dodik pametan i da nema ništa lično protiv njega, što je i Vas iznenadilo! Ne može Šmit nama nigdje dohakati! U Njemačkom parlamentu, postoji proces koji se vodi protiv Šmita koji smo pokrenuli preko jednog našeg čovjeka a ne institucionalno!

Hadžifejzović: Zašto bi Šmitu bila u interesu kriza?

Stevandić: Šta je Šmit bez krize?

Hadžifejzović: Mislite li da Šmit igra višestruku igru?

Stevandić: Naravno! Koji je visoki predstavnik pomogao i poboljšao BIH? Brinu se za svoje plate i pozicije!

Vi njega branite, sam je to uradio!”

Pogledajte gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.