Komšić javno o tome šta se trenutno dešava: Poruke koje HDZ upućuje nisu ništa drugo nego otvorene prijetnje Christianu Schmidtu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kako HDZ BiH otvoreno prijeti visokom predstavniku Christianu Schmidtu, a da on to “prihvata” i koristi kao alibi.

“HDZ i Dragan Čović na potpuno očit način blokiraju usvajanje odluka koje bi omogućile finansiranje općih izbora”, kazao je Košić, te dodao:

“Poruke koje HDZ upućuje u smislu nametanja odluke za finansiranje izbora od visokog predstavnika u BiH nisu ništa drugo nego otvorene prijetnje Christianu Schmidtu, koje on obzirom na svoje nedjelovanje rado prihvata i koristi ih kao alibi za nepostupanje i donošenje odluke”.

Skandalozne poruke Čovića

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon današnje sjednice HNS-a obratio se javnosti rekavši da neće podleći pritiscima stranaca da krši procedure u smislu finansiranja izbornog procesa i da bi bilo katastrofalno da Christian Schmidt nameće bilo kakve odluke u tom smislu.

“Informisao sam kolege oko pritisaka koja se svakodnevno, naročito u posljednjih dvadesetak dana prave, prema Vijeću ministara, posebno prema ministru finansija.

Ono što mislim da je pravi put kad je u pitanju naš stav dosljedno poštovati zakone, ko god tražio drugačije. Ne može se tražiti od bilo kojeg ministra kršenje zakona, šta god da je za to izgovor”, rekao je Čović.

Dodao je da su ti koji su “poprijeko” tražili da se finansiraju izbori, jednako su to moglo raditi u posljednjih 6 mjeseci da BiH dobije budžet.

“Na svu sreću, ako smo iz ovoga bilo šta dobro uradili, to je da smo uspjeli donijeti dva ključna dokumenta koja imaju svoj vremenski okvir.

Ja se nadam da će do kraja dana ministar skupit prijedloge koji su došli i da će predati nacrt budžeta prema Vijeću ministara”, rekao je Čović.

Naglasio je da neće podleći bilo čijem pritisku da krši zakone i procedure.

“Svima onima kojima su danas puna usta, pokušaja da to naglase kao blokadu bilo koje vrste, vrlo jasno ćemo odgovoriti i dosljedno poštovati zakone.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.