Komšić kod Hadžifejzoviča direktno i bez pardona: “To je ono što žulja Čovića i Dodika. Suština priče – ko će biti mandatar, jer predsjedavajući Vijeća ministara je dosta jaka funkcija”

Kandidat koalicije Demokratska fronta – Građanski savez za Predsjedništvo BiH i aktuelni član te institucije Željko Komšić gostovao je u emisiji Centralni dnevnik Face televizije i poručio

“Nadam se da mogu i četvrti put u Predsjedništvo, sve ovisi o ljudima u ovoj zemlji.”

“Moramo mi u Sarajevu biti jedinstveni i znati šta hoćemo. Ako se mi udružimo ovdje i pokažemo šta mi hoćemo, bit će lakše. Mislim na ljude koji sebe i stranke tituliraju probosanskim.”

Poručuje da je bh. politici imanentno licemjerje.

“Za BiH je sada bitnije 2:1 za BiH u Predsjedništvu nego 2018. Bježao sam od te priče, ali me stanje natjeralo da shvatim da je to sada bitnije”, istakao je.

Kako kaže, bitno je da bude 2:1, samo da ne bude u korist onih koji ne doživljavaju ovu zemlju, već u korist onih koji bi da ovu zemlju sačuvaju, pa čak i da ljudima poput Dodika ostane prilika da žive u ovoj zemlji.

“U kakvoj situaciji se nalaze Oružane snage BiH, one su izvrzne. Od 5 ocjena, oni su dobili 3 odlične i dvije vrlodobre na NATO ocjenjivanju.

Bitno je kako se komanduje u diplomatiji, u kontaktima s međunarodnim zvaničnicima…ima mnogo stvari gdje je odnos snaga u Predsjedništvu bitan, ali kada govorimo o onom što Čović i Dodik pričaju, vrlo je bitno ko će biti mandatar, jer Predsjedništvo odlučuje o tome prostom većinom 2:1.

To je ono što žulja Dragana Čovića i Milorada Dodika. To je igra o kojoj se sada govori i na šta igra i Čović, jer bi sad Hrvat po nekom prećutnom redu trebao biti Hrvat mandatar, nigdje ne stoji da treba biti iz HDZ-a. Što se mene tiče može biti i iz reda ostalih.

To je suština priče – ko će biti mandatar, jer predsjedavajući Vijeća ministara je dosta jaka funkcija. Čović je trenutno odsjećen od međunarodnih govornica, a pozicija predsjedavajućeg Vijeća ministara bi ga vratila u igru”, rekao je Komšić između ostalog.

“Nikada ne potcjenjujte nikoga. Utakmica se igra do zadnje sekunde i stalno moraš biti spreman na sve. Prihvatio ili ne prihvatio, bit će ti tako”, kaže Komšić.

Pogledajte i snimak cijelog gostovanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.