Komšić žestoko odgovorio Konakoviću: “Sklon je da stavlja znak jednakosti npr. između 1. marta i 9. januara”

Predsjednik NiP-a i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković optužio je DF da u koordinaciji sa SNSD-om blokira Ustavni sud BiH. Ubrzo je stigao i odgovor predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

“Impresivna je usklađenost SNSD-a i DF-a po pitanju Ustavnog suda BiH i nastojanja da se zaustavi popunjavanje Ustavnog suda iz oba entiteta te da se potpuno blokira rad ove institucije.

DF to radi zaista sa puno strasti.

Priča o Vukoji zove se šuplja”, napisao je Konaković.

Ubrzo je stigao odgovor Željka Komšića kojeg prenosimo u cjelosti:

“Konaković je sklon da banalizira ozbiljna pitanja i stavlja znak jednakosti tamo gdje ga ne može biti, npr. između 1.marta i 9 januara, između DF-a i SNSD-a.

Svima je naravno jasno, što god Konaković pričao i radio, da ako situacija bude takva da DF može utjecati na izbor sudije Ustavnog suda BiH, Vukoja nikada neće biti taj sudija!

Ni po koju cijenu i bez obzira šta Konaković govori ili radi!”, poručio je Komšić.

Inače, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je prije nekoliko dana u radnu posjetu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Tokom sastanka razgovarano je o paketu integriteta izbornog procesa.

Ocijenjeno je kako je to trenutno najvažnije pitanje, te da sva druga pitanja o izbornom procesu treba ostaviti za period poslije donošenja rješenja o paketa integriteta izbornog procesa.

Govoreći o političkom dijelu izmjena Izbornog zakona predsjedavajući Komšić podsjetio je na stav visokog predstavnika da je presuda Ljubić pravno okončana intervencijom od 2. oktobra 2022. god, s čim se visoki predstavnik složio.

Konstatovano je i da evropske integracije ovise o tome koliko svi zajedno u Bosni i Hercegovini urade u okviru tog procesa.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.