Komšić žestoko reagovao nakon što se na njega obrušio Konaković: “Nije normalno da ministar vanjskih poslova bude neko ko je patološki lažov”

Nakon gostovanja u Pressingu na N1 gdje je ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković govorio o odnosu sa članom Predsjedništva Željkom Komšićem, reagovao je i sam Komšić. Kaže da je “Konaković u pravu samo u jednom – vrlo lično doživljava njegovu sklonost UZP-u”. “Komšić je potpuno homogenizirao hrvatsko glasačko tijelo. Meni smeta to što će on uskoro biti 16 godina na poziciji člana Predsjedništva, ne mogu nabrojati pet dobrih stvari koje je uradio za BiH”, kazao je između ostalog Konaković.

Sada je stigla reakcija Komšića.

“Konaković je u pravu samo u jednom, naime ja vrlo personalno doživljavam njegovu simpatiju i sklonost UZP-u. To je protivno svemu protiv čega sam se borio, protiv čega se borim i boriću se. Logično je da to doživljavam i kao ličnu izdaju“, kazao je Komšić i dodao:

“Da ne govorim kako mislim da nije normalno da ministar vanjskih poslova bude neko ko je patološki lažov i osoba povezana sa narko kartelima”.

“A šta sam uradio kao član Predsjedništva o tome ne sudi ni Konaković niti ja! O tome sude građani BiH”, zaključio je Komšić.

Podsjećamo, Konaković je u Pressingu govorio o odnosu sa Komšićem.

“Komšić najavljuje nasljednika?”, upitan je Konaković, a onda je odgovorio:

“Ja bih ovako postavio stvari. Ne zna se kome to više odgovara, HDZ-u ili Komšiću. Oni neispcrpno troše agendu oko ove teme.

Komšić je potpuno homogenizirao hrvatsko glasačko tijelo. Meni smeta to što će on uskoro biti 16 godina na poziciji člana Predsjedništva, ne mogu nabrojati pet dobrih stvari koje je uradio za BiH.

Da je Komšić ušao, to je bila zamisao, da SDP uđe u hrvatsko glasačko tijelo, da otvori kancelarije u Livnu, Širokom, Mostaru, pa da dole uzmu glasove, to bi bila pobjeda te priče.

VEZANI TEKST: Konaković: “Kada Čović ode u NSRS, pošalje poruke koje se ne sviđaju Bošnjacima, oni Komšića biraju”

Mi imamo Komšića, kada ode Čović u NSRS i pošalje poruke koje se Bošnjacima ne sviđaju, oni biraju Željka Komšića. To je bio sistem spojenih posuda, ja mislim da to nama ne treba“, ističe ministar vanjskih poslova BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.