KONTROVERZNA IZJAVA BIVŠEG HRVATSKOG IGRAČA NIKICE JELAVIĆA: “Ne možete strancima objasniti kako to radi”

Nije strana pojava da mnogi sportisti rođeni u Bosni i Hercegovini izaberu da igraju za reprezentacije Hrvatske ili Srbije, ali izjava bivšeg reprezentativca Hrvatske uzburkala je javnost.

Nikica Jelavić ušao je u suton karijere, trenutno nastupa za Lokomotivu, a u prošlosti je bio sjajan napadač, što pokazuje i njegova impresivna karijera.

Rođen u Čapljini, Jelavić je odrastao u Gabeli, karijeru je počeo u GOŠK-u da bi preko Neretve stigao do Hajduka, gdje je doživio potpunu afirmaciju.

Everton je najveći klub u kojem je igrao, a upravo je u razgovoru za stranicu tog kluba dao zanimljiv intervju u kojem je odgovorio i na škakljivo pitanje.

Engleze je zanimalo zašto igrači rođeni u BiH igraju za druge reprezentacije. Konkretno zašto je Jelavić izabrao kockastu crveno-bijelu umjesto plave boje.

“Slušajte, mi smo Hrvati iz tog mjesta. U Hercegovini uglavnom žive Hrvati. U Bosni su Bosanci”, kazao je Jelavić i dodao.

“Ne možete strancima objasniti kako to radi. Mi smo Hrvati rođeni van Hrvatske.”

Jelavić je za Hrvatsku igrao 36 puta, bio je član generacija “Vatrenih” koji su nastupili na Evropskom prvenstvu 2012. godine te na Mundijalu u Brazilu dvije godine kasnije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.