Kontroverznu izjavu Sebije Izetbegović komentarisali Forto, Konaković i Stevandić na televiziji uživo

Elmedin Konaković (Narod i pravda), Edin Forto (Naša stranka), Nenad Stevandić (Ujedinjena Sprska) te Ilija Cvitanović (HDZ 1990) bili su gosti večeras na N1 televiziji, nekoliko dana prije 2. oktobra – izbora.

Jedna od tema bila je i nedavna izjava Sebije Izetbegović, kandidatkinje za Skupštinu Kantona Sarajevo te supruge lidera SDA i direktorice KCUS-a, koja je poručila prije nekoliko dana:

„Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i luzere zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli groznim putevima koji će ponovo ako uspiju, kako reče naš Amor, voditi u Tomašice, logore, strašite i masovne grobnice“.

Ova izjava je naišla na brojne reakcije javnosti.

Konaković je podnio i izjavu zbog toga CIK-u krivičnu prijavu, a u večerašnjoj izjavi rekao je kako je to „najmorbidnija izjava koju je čuo u političkom životu“.

„To je najmorbidnija izjava koju sam u političkom životu čuo. Ali, od supruge lidera SDA niko to nije očekivao“, naveo je Konaković.

Pojasnio je kako postoji i “dodikizacija” političke scene u Bosni i Hercegovini.

Govorilo se o još jednom kandidatu SDA – Harisu Zahiragiću te njegovom „dnevniku“ koji je objavio sinoć u predizborne svrhe, te je Konaković rekao kako je jedan dio tog dnevnika „bolest“.

„Navikli smo da se SDA teško izdiže iznad svojih potreba, nije neobično da provociraju nas stranke koje učestvuju u koaliciji. Manipulacija žrtvama i prošlosti je nešto što smo vidjeli i prije. Vjerujem da SDA ne želi rat i žrtve, ali više nemaju ponuditi drugima.

70 posto popularnosti vlade koju smo vodili, to je ono što njih boli. Oni grabe prošlost… Definitivno imaju pokazatelje kako stoje“, smatra Forto – prenosi N1.

Konaković je rekao kako je to izraz očajnika.

Stevandić je rekao da „nije normalno“ tako govoriti i da je to „zadnja linija odbrane“.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.