Košarakaški savez Bosne i Hercegovine prozvao Vijeće ministara BiH, oglasio se predsjedavajući Tegeltija, ovo je njegova poruka

Košarakaški savez Bosne i Hercegovine prozvao Vijeće ministara BiH, oglasio se predsjedavajući Tegeltija, ovo je njegova poruka

Košarkaški savez BiH se oglasio saopštenjem za javnost.

“I dalje čekamo obećana sredstva od Vijeća ministara BiH.

U danima radosti koju su nam priredili košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine, Košarkaški savez BiH i dalje očekuje uplatu sredstava obećanih od Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, Vijeće ministara, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, donijelo je na telefonskoj sjednici Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Odlukom je Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine odobreno 200.000 KM za finansiranje pripreme reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara plan priprema i aktivnosti s finansijskim sredstvima potrebnim za pripreme i učešće košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na evropskom i svjetskom prvenstvu, te mlade reprezentacije BiH”, saopšteno je tada iz Vijeća ministara BiH.

Pomenuta sjednica je održana 15. avgusta. Danas je 5. septembar. Novac nije uplaćen. I dalje čekamo”, saopšteno je.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da će 200.000 KM obezbijeđenih za Košarkaški savez BiH biti uplaćeno kada budu ispunjene procedure i potpisan sporazum sa tom organizacijom.

Kako je rekao u izjavi za medije u bh. entitetu RS, niko u Košarkaškom savezu nije ovlašten da potpiše neophodni sporazum.

“Niko nije postavio uslove za rokove ni sa plaćanjima, ali je bila potrebna sigurnost za taj novac. Nismo platili jer postoje jasne procedure da se uplati novac.

Potrebno je potpisati sporazum između Košarkaškog saveza i Ministarstva civilnih poslova u Vijeću ministara, a znate niko nema ovlašten u Košarkaškom savezu da potpiše taj sporazum.

Bit će spremni da potpišu poslije 6. septembra”, rekao je Tegeltija novinarima u Mrkonjić Gradu.

Naveo je da će novac biti uplaćen.

“Uživao sam jučer gledajući utakmicu, u košarkaškim igrama reprezentacija BiH i Slovenije. Bilo je jako dobro”, istakao je Tegeltija.

Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je juče u Kelnu aktuelnog šampiona Evrope Sloveniju rezultatom 97:93 u utakmici 3. kola grupe B na Evrobasketu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.