Košarkaši BiH sa 25 razlike pregazili Mađarsku na putu za Olimpijske igre i izborili polufinale pretkvalifikacionog turnira

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pregazila je Mađarsku rezultatom 103:78 i tako se plasirala u polufinale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. BiH je, nakon pobjede i poraza u prva dva kola turnira koji se igra u Gliwicama, imala sve u svojim rukama i odlučivala je o svojoj sudbini.

Sa svim svojim zvijezdama, reprezentacija BiH zaista danas nije imala nikakvih problema i upisala je jednu od najlakših pobjeda u svojoj historiji.

Od prve minute na parketu je “postojao” samo jedan tim, a to su bili izabranici Adisa Bećiragića.

Već nakon tri minute imali smo dvocifrenu prednost (16:3), pretežno na krilima raspucanog Džanana Muse koji je bio neuhvatljiv za mađarske košarkaše od samog starta.

Prednost u prvoj četvrtini se povećavala sve do 20 poena nakon uvodnih 10 minuta (36:16). Dominantna igra nastavila se i u drugoj četvrtini pa su bh. košarkaši prešli i granicu od 30 poena razlike u drugoj četvrtini. Na odmor se otišlo rezultatom 57:28 za BiH

Ono što je pomalo iznenadilo, jeste da je selektor Bećiragić ostavio najjači tim i u trećoj dionici, a to je donijelo prednost od čak 35 poena razlike.

Četvrta četvrtina bila je samo rutinsko odrađivanje posla.

Za razliku od ranije periode igre, u ovom je selektor pružio priliku i igračima koji su igrali manje, ali ni to nije utjecalo da se prednost istopi.

Najefikasniji u našem timu bio je Džanan Musa sa 26 poena, 14 je dodao Amar Alibegović, a Jusuf Nurkić 12. Dvocifren je bio i Luka Garza s 10 poena.

Kod Mađara Zoltan Perl postigao je 21 poen, a David Vojvoda 17 poena. Ono što je bitno za naglasiti, jeste da su svi bh. košarkaši upisali nastup večeras i makar po jedan poen.

Tako je BiH zauzela drugo mjesto iza Poljske u svojoj grupi i izborila je polufinale pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Meč je zakazan za petak, a rival će biti selekcija Izraela.

Samo prvi tim, koji osvoji finale i cijeli turnir, izborit će plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre koje se naredne godine igraju u Parizu – javlja Klix.ba,

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.