Košarkaška reprezentacija BiH u borbi za finale na putu za Olimpijske igre: Bh. košarkaši saznali potencijalnog rivala u finalu pretkvalifikacija

Košarkaška reprezentacija Poljske pobijedila je Estoniju sa 93:83 i u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre čeka pobjednika meča BiH – Izrael, koji se igra večeras od 20:30 sati. Poljska je domaćin jednog od pretkvalifikacijskih turnira na kojem danima nastupa i reprezentacija BiH.

Poljaci su ostvarili tri pobjede u grupnoj fazi, uključujući i onu u 2. kolu protiv BiH, a sada su u polufinalu s lakoćom savladali Estoniju, koja je bila potpuno nemoćan rival favorizovanoj selekciji.

Estonci su na početku poveli 5:2 i to je bilo to što se njih tiče.

Poljaci prvu dionicu dobijaju sa 22:18, a u drugoj je bilo i plus 11, da bi na poluvrijeme domaćin otišao sa 41:35 – javlja Sportsport.ba.

Poljska je u trećoj dionici održavala prednost, imala i maksimalnih +13, ali Estonci su se svaki put uspijevali “pribrati” i smanjiti zaostatak.

U jednom trenutku Estonija se primakla na samo četiri poena zaostatka (67:63), no Poljaci novom serijom odlaze na dvocifrenu razliku, a na kraju su slavili sa 93:83.

Predvodio ih je mladi centar Balcerowski sa 18 poena i osam skokova, dok je Sokolowski dodao 10, Pluta 16 poena, a Pontika 10 poena.

U redovima Estonije Treier je ubacio 18, Kullamae 15, a Drell 12 poena. Dvocifren je još bio Riismaa sa 11 poena te Konontsuk sa 10 poena.

Poljskoj je posljednja prepreka na putu za kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu ili naša reprezentacija ili Izrael, ovisi o tome ko će slaviti večeras u drugom polufinalu.

Mi se, jasno, nadamo da ćemo to biti mi.

Sa Izraelcima smo do sada odigrali četiri utakmice. Slavili smo u njih tri, dok smo samo jednom doživjeli poraz.

Posljednji duel sa ovom selekcijom igrali smo na Eurobasketu 2015. godine i slavili smo nakon produžetka.

Večerašnji meč počinje u 20 i 30 sa direktnim prenosom na Face televiziji.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.