Košarkaška reprezentacija BiH uskoro igra meč kvalifikacija za SP, evo gdje možete gledati!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Pardubicama igra susret petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv domaćina, selekcije Češke Republike.

Zmajevi bi eventualnom pobjedom osigurali plasman u drugu rundu kvalifikacija, ali pred našim nacionalnim timom je izuzetno težak zadatak. Česi su znatno pojačani u odnosu na susret prvog kola, kada su ih bh. košarkaši savladali u dvorani Mirza Delibašić sa 97:90.

Sada selektor Ronen Ginzburg na raspolaganju ima prvu zvijezdu češke košarke Tomaša Satoranskog, dojučerašnjeg NBA igrača koji je nedavno potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom, a tu su još Patrik Auda i Ondrej Balvin, koji također nisu igrali meč u Sarajevu.

S druge strane, Adis Bećiragić je nedavno preuzeo klupu Zmajeva i imao malo vremena da upozna ekipu te uigra nove akcije, ali ipak vjeruje da može pronaći kombinaciju za otključavanje vrata prema pobjedi i plasmanu u drugi krug kvalifikacija.

“Dosta se tu stvari vrti oko Satoranskog, on donosi veću dimenziju i na ostalim pozicijama. Pripremamo neka taktička iznenađenja, momci su spremni.

Igrat ćemo čvrsto i agresivno, pokušati ih natjerati da griješe”, ističe Bećiragić.

Domaćin će imati veliku podršku s tribina, očekuje se da Enteria Arena bude ispunjena. No, dolazak su najavili i bh. navijači.

“Volio bih da pozdravim sve dobre ljude koji podržavaju ovu reprezentaciju. Danas nastavljamo s pripremama, a mislim da smo u ovom kratkom periodu došli na zadovoljavajući nivo.

Spremni smo da odigramo utakmicu na način koji karakteriše ove mlade momke, a to je prije svega borbeno i jedinstveno”, rekao je selektor Adis Bećiragić i pozvao navijače da budu uz Zmajeve

Utakmica Češka Republika – BiH u Enteria Areni počinje večeras u 20 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 2.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.