Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine razbila prvog protivnika na putu za Evropsko prvenstvo, sa 33 razlike smo dobili Kipar!

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Kipra rezultatom 99:66 te su tako na najbolji način otvorili lov na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Kiprani su odlično ušli u utakmicu te tako iznenadili naše košarkaše. U jednom trenutku bilo je i devet poena razlike (11:2), a nakon time-outa selektora Aziza Bećiragića sve se okrenulo. BiH je zaigrala znatno bolje i prvu četvrtinu riješila u svoju korist (28:27).

Kipar sjajno otvara meča, poveli su sa 11:2, a u prvih pet napada ubacili su čak tri trojke. Kiprani su nevjerovatni bili za tri poena u prvoj četvrtini, ali naši momci se vraćaju poenima Muse, Kamenjaša i Alibegovića.

Do kraja prvog perioda naša selekcija preuzima vodstvo na krilima Muse. Igralo se nakon toga ega, koš za koš, a prvu četvrtinu naša reprezentacije je dobila rezultatom 28:27.

U drugoj četvrtini naša reprezentacija odmah na startu pravi seriju 5:0, odlazimo na +6, nakon toga Kipar se nije snašao, što naši momci koriste i na poluvrijeme odlazimo sa +13, (38:51).

U prvom poluvremenu smo igrali raznovrsno u napadu, selektor Bećiragić je također rotirao, pa smo nakon lošeg početka vrlo brzo stvari stavili na svoje mjesto.

U trećoj četvrtini slična igra kao u drugoj, naša selekcija je rutinski odrađivala posao, a na kraju trećeg perioda rezultat je glasio 77:56 za naši tim.

Slika na terenu jasno je pokazala da će četvrta četvrtina biti samo privođenje posla do kraja za naš tima. Tako je i bilo, bez puno trzavica odigrali smo posljednji period do konačnih 99:66.

Kod našeg tima najefikasniji je bio Džanan Musa sa 26 poena i osam asistencija, Kenan Kamenjaš je ubacio 13 poena i dodao deset skokova, a Ajdin Penava je susret završio sa 13 poena – prenosi Sportsport.ba.

Amar Alibegović je ubacio 12 poena.

Svi igrači koji su bili u rosteru naše selekcije upisali su minutažu večeras.

U redovima Kipra izdvojio se Darral Willis sa 22 poena i 12 skokova, Filippos Tigkas je ubacio 19 poena.

Kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine, grupe E, 1. kolo:

Kipar – Bosna i Hercegovina 66:99

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.