Košarkaški Zmajevi već u četvrtak na parketu, počinje Evropsko prvenstvo: Ovo je raspored utakmica BiH na Eurobasketu

Od prvog do 18. septembra Njemačka, Gruzija, Italija i Češka domaćini su Evrpskog prvenstva u košarci na kojem će sudjelovati i Bosna i Hercegovina.

Zmajevi su smješteni u grupu B i za drugi krug borit će se sa domaćinom Njemačkom, Mađarskom, Slovenijom, Litvanijom i Francuskom.

Utakmice grupe B igraju se u Kolnu (Njemačka), a selekcija BiH će na parket 1. septembra, kada je na rasporedu meč s Mađarskom (14.30 sati).

U subotu, 3. septembra, BiH će odmjeriti snage s Njemačkom (14.30 sati) – javlja Faktor.

Potom 4. septembra od 17.45 sati slijedi duel sa Slovenijom, dva dana poslije od 14.30 sati sastaju se BiH i Francuska, a BiH će grupnu fazu okončati susretom s Litvanijom 7. septembra od 14.30 sati.

U narednu rundu prolaze po četiri najbolje selekcije iz svake grupe.

Titutlu evropskog prvaka brani Slovenije.

Podsjećamo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u fenomenalnoj utakmici u Skenderiji nakon dva produžetka srušila je Francusku rezultatom 96:90.

Selektor Francuske Vincent Collet nakon prvog poraza njegovog tima u kvalifikacijama za Mundobasket, mišljenja je da se stvorio utisak da je bh. košarkaša bilo više na parketu.

– Odigrali su jako dobru utakmicu. Nakon što su izgubili od Crne Gore, morali su se iskupiti.
Igrali su s velikim intenzitetom, a ponekad je djelovalo kao da je bilo više od pet igrača na parketu – rekao je Collet i nastavio:

Pravili su pritisak na nas, tako smo gubili mnogo lopti i došli do velikog zaostatka. Vratili smo se, imali vrlo dobar zamah na kraju druge četvrtine, poveli i mislili da je najteže prošlo, što nije bio slučaj

– Istu situaciju s istom energijom imali smo u drgom poluvremenu, borili se, zalagali, uspjeli igrati dva produžetka, ali mislim da je BiH imala svoj dan – konstatovao je selektor Francuske.

Francuzi nemaju potrebu da se mnogo brinu zbog poraza jer imaju omjer 6:2, a Zmajevi četiri pobjede i četiri poraza.

BiH i Francuska odmjerit će snage i na Eurobasketu koji počinje u četvrtak 1. septembra.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.