Košarkaški Zmajevi večeras igraju odučujući meč u borbi za Svjetsko prvenstvo, evo gdje možete gledati okršaj portiv Crne Gore

Košarkaška reprezentacija BiH večeras od 20 sati igra prvi od dva odlučujuća meča u Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pored pobjede nad Crnom Gorom sa 20 ili više poena, Zmajevi u posljednjem kolu moraju savladati i Mađarsku.

Težak ispit, ali…

Teoretski, postoji i lakši put da se dođu do Svjetskog prvenstva. Ukoliko bi Crna Gora pretrpjela oba poraza, ne bi se gledala razlika u večerašnjem meču, pa bi naš tim išao dalje s bilo kakvom pobjedom.

Pritom se podrazumijeva i pobjeda nad Mađarima.

Večerašnji meč se igra od 20 sati u tuzlanskom Mejdanu. Naša reprezentacija mora savladati Crnu Goru sa 20 ili više poena razlike.

“Mnogi igrači su mi rekli da od 2014. godine nismo dobili utakmicu u Tuzli i nadam se da će na kraju slaviti baš ovdje. Mi smo ti koji uvijek radimo ono što niko ne očekuje od nas.

Prije svega se nadamo pobjedi, a zatim i da „ganjamo“ tih 20 razlike koji su nam potrebni” – kazao je Bećiragić u najavi utakmice i dodao:

“Želja i volja igrača svih nas je da se pruži maksimum na utakmici i da idemo preko 20, mislim da će to biti ključno. Oni imaju svoje kvalitete, ali mi moramo dati svoj maksimum.

Moramo igrati mnogo agresivnije, s većom željom i nadam se da ćemo uz pomoć publike, koja će nam biti 50 posto prednosti, pobijediti.

Nas je ova ekipa u našem najjačem sastavu dobila 19 razlike, iako kod njih fali nekoliko igrača. Bit će naravno taktičkih pristupa, ali će želja, koju smo pokazali protiv Mađarske, biti presudna. Ako uđemo u psihologiju da moramo dobiti 20 razlike, izgubit ćemo 20 razlik”, istakao je Bećiragić.

Pored pobjede nad Crnom Gorom sa 20 ili više poena, Zmajevi u posljednjem kolu moraju savladati i Mađarsku.

Teoretski, postoji i lakši put da se dođu do Svjetskog prvenstva. Ukoliko bi Crna Gora pretrpjela oba poraza, ne bi se gledala razlika u večerašnjem meču, pa bi naš tim išao dalje s bilo kakvom pobjedom. Pritom se podrazumijeva i pobjeda nad Mađarima.

ČITAJTE I OVO: Porodica iz Njemačke doselila u Bosnu i Hercegovinu, podijelili su svoja iskustva: “Ovdje smo pronašli mir i toplotu”

Bećiragiću su na raspolaganju: Miralem Halilović (Nanter, Francuska), Džon Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Pariz, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska),

Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Rijad Avdić (Spars),

Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija).

Meč možete gledati na televiziji Sport Klub.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.