in ,

Krađa mobitela i novčanika u Jelahu, policija istražuje slučaj

Iz MUP-a ZDK napominju da je na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva

Iz MUP-a ZDK napominju da je na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer oko 15,00 sati, u mjestu Jelah, u TR “Izbor” od strane nepoznatog lica izvršena je krađa mobilnih telefona vlasništvo H.M. i H.E., obje iz Tešnja, kao i novčanika vlasništvo H.A., iz Tešnja, u kojem su se nalazili lični dokumenti oštećene. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Dana 26.05.2021. godine, oko 01,35 sati, u mjestu Nemila, u ulici Patriotske lige, od strane lica Š.B., rođenog 1995. godine, iz Zenice, izvršena je teška krađa u magacin Trgovačke radnje “Braća Patković”, vlasništvo lica P.E., iz Zenice, kojom prilikom su otuđeni prehrambeni artikli. Policijski službenici Policijske stanice Nemila su lice Š.B. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Sanela Klarić upozorava građane BiH koji preživljavaju od svog rada: “Zastupnici SDA i HDZ nisu dali podršku da se spriječe zloupotrebe sredstvima za poticaje u poljoprivredi”

Mirjana Marinković Lepić najavljuje velike promjene u Vijeću ministara BiH: “Budući sazivi mogli bi sadržavati 40 posto žena”