Kukić: “Umjesto da posla s tim ima Tužilaštvo, dobar dio bh. građana strahuje od zaključaka koje donosi ovo udruženje”

Akademik Slavo Kukić govorio je o zaključcima HNS-a.

“Ovo je verbalno puškaranje kako bi se izvršio pritisak s ciljem promjena Izbornog zakona i Ustava”, kaže Kukić.

“Jednu udrugu kao što je HNS Čović je nametnuo kao paradržavnu instituciju s težinom koju imaju državne institucije”, komentira novi sabor Hrvatskog narodnog saveza akademik Slavo Kukić.

Dio bh. građana strahuje

“Umjesto da posla s tim ima Tužilaštvo, što bi se tamo gdje država funkcionira sigurno dogodilo, danas dobar dio bh. građana strahuje od zaključaka koje donosi ova udruga”, ističe Kukić.

On je i prije sabora u Mostaru kazao kako ne vjeruje da će “Čovićevo verbalno sijelo” donijeti nešto novo i drugačije od onog čemu svjedočimo nakon posljednjih izbora.

“Ovo je verbalno puškaranje kako bi se izvršio pritisak s ciljem promjena Izbornog zakona i Ustava. Ne računajući male stranke koje danas nemaju ništa, pa radikalizacijom ne mogu ništa ni izgubiti, Čović i HDZ bi teritorijalnom reorganizacijom, odnosno uspostavom trećeg entiteta ili blokadom izbora rizikovali pravni progon.”

SDA odgovara uspostava tri begovata

“Bojkotom izbora rizikuju da ostanu bez uhljebljenja na hiljade Čoviću najodanijih kadrova. Dakle, koliko god se time prijetilo na dijelu HDZ-ove udruge, neće biti ni blokade ni bojkota izbora”, kategoričan je akademik Kukić.

On dodaje da SDA također odgovara uspostava tri begovata, ali da ova stranka ima problem u jakoj opoziciji, što HDZ nema.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.