“Kuliranje” i… Pogledajte neugodan i čudan snimak: Edin Džeko reakcijom možda i najbolje pokazao šta sve Ivaylo Petev trpi…

Nakon četiri kola ovosezonskog izdanja Lige nacija, nogometna reprezentacija BiH je prva u svojoj grupi, sa dvije pobjede i dva remija. Navijači su se konačno vratili na stadion i Bilino polje opet puno dočekuje Zmajeve.

No, iz onoga što se dešava u studiju nakon utakmica, posebice pobjeda, oni koji ne znaju kako izgleda tabela i kojim rezultatom je utakmica završila, komotno bi mogli zaključiti da smo već nakon četiri kola na dnu, a ne na vrhu tabele.

Koji ste vi selektor? Kakva je vaša filozofija? Ne, nisu pitanja ni sa nekog seminara, a ni iz neke dijaloške emisije. Takva se pitanja postavljaju Ivaylu Petevu nakon pobjeda u Ligi nacija u blic gostovanjima u studiju.

Bugarina se redovno “dočekuje na nož”! S pitanjima “stručnog” komentatora koja mahom nemaju ni početka ni kraja – piše Fokus.ba.

Selektor to za sada podnosi stojički, mora se priznati. Kao i sve udarce ispod pojasa od prvog dana na klupi reprezentacije. Ali, da je mučno, mučno je. I za gledati, a kamo li biti u ulozi mete.

Kapiten Edin Džeko, nakon pobjede protiv Finaca kojom je naša reprezentacija došla u situaciju da već u sljedećoj utakmici na Bilinom polju pobjedom osvoji Ligu nacija i plasira se u svjetsku fudbalsku elitu iduće godine (kada je ovo takmičenje u pitanju), kao i da automatski osigura minimum nastup u baražu kada su kvalifikacije za EP u pitanju i prije nego su iste počele, jasno je poručio šta misli o “stručnim analizama”.

Džeko je u jednom trenutku, čini se, “pomnožio s nulom” stručnog komentatora ili jednostavno nije razumio šta je pitanje, koji ga nakon toga do kraja njegovog boravka u studiju više nije dobio priliku išta pitati. Voditelj je brzo uskočio s pitanjem da prekine neugodnu tišinu koja je uslijedila nakon toga…

Džeko je tokom gostovanja u studiju nakon utakmice poručio i kako se “uvijek nađe neka mana”, bilo da se pobijedi ili izgubi.

Jedna od najboljih stvari koja se desila u posljednje vrijeme za bh. fudbal je povratak reprezentacije na državnu televiziju. No, stručni komentar nakon utakmica je nešto što bi stvarno trebalo, ako ništa, zvučati stručno, zaključuje se u tekstu portala Fokus.ba.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.