Kultni bh. reprezentativac Haris Medunjanin završio igračku karijeru, ima novi posao!

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin, zvanično je okončao profesionalnu fudbalsku karijeru.

Ovaj 38-godišnji fudbaler je bio blizu potpisivanja novog ugovora sa Zwolleom, ali je odlučio da napusti klub zajedno sa trenerom Dickom Schreuderom i karijeru nastavi u Španiji.

Schreuder će postati novi trener Castellona, a Medunjanin će biti u njegovom stručnom štabu, saopšteno je od strane njegovog doskorašnjeg kluba.

Medunjanin je karijeru počeo u AZ Alkmaaru, te je nastupao za omladinske selekcije Nizozemske.

Sa selekcijom Oranjea je igrao na Euru za igrače do 21 godine 2006. i 2007. godine, ali se odlučio na promjenu sportskog državljanstva, pa je u seniorskom fudbalu zaigrao za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Za Zmajeve je odigrao 60 utakmica i postigao devet golova, a službeni debi je zabilježio 18. novembra 2009. godine u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine protiv Portugala.

Daroviti veznjak nije uspio da se izbori za minutažu u AZ-u, te je posuđen Sparti iz Rotterdama nakon čega je krenula njegova inostrana avantura.

Igrao je za Valladolid, Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo La Corunu, te Philadelphiju i Cincinnati u MLS ligi.

U ljeto 2022. godine, vratio se u Nizozemsku gdje je odigrao posljednju profesionalnu sezonu za Zwolle.

Postigao je šest golova i dodao četiri asistencije u 25 odigranih utakmica, te imao značajan utjecaj na plasman svog kluba u Eredivisie.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.