Kultni glumac serije “Vratiće se rode” o Manojlovićevoj izjavi za Vučića: Tražite reakciju od koje ću imati samo štetu

Glumac Bojan Dimitrijević, na pitanje Danasa kako komentariše izjavu glumca Predraga Mikija Manojlovića u emisiji Persona non grata na N1 da je predsjednik Aleksandar Vućić za našu političku scenu De Gol, odgovara skrećući pažnju na tibetansku poslovicu i dodaje da njegove kolege koje podržavaju vlast odlično žive, dok komentari koje tražimo od njega, njemu mogu samo da naškode.

„Pada mi na pamet tibetanska poslovica: ‘Problem nije tamo gdje ga vidiš nego odakle ga posmatraš.’

U skoro praznoj sali gledao jednu genijalnu predstavu i jako bih volio da pričam o umjetnosti koja jedva preživljava u polupraznim salama dok šund i primitivizam puni dvorane i arene“, kazao je Dimitrijević za Danas.

„Umjesto toga pitate me da danas komentarišem izjavu gospodina Manojlovića, juče izjavu gospodina Kusturice, a sutra izjavu gospodina Ristovskog.

Dakle, da ja, običan umjetnik, ocjenjujem svoje najelitnije kolege koji očigledno žive fenomenalno jer podržavaju ovu vlast ili generalno svaku vlast i ne vide ili ih ne zanima kako živi narod“, dodao je on.

„Oni će od svojih izjava imati koristi i biće upamćeni kao naši najveći umjetnici dok ću ja od ovakvih izjava koje Vi tražite od mene imati samo štetu i biću zaboravljen još za života.

Molim Vas da me ubuduće pitate o kulturi i umjetnosti, a ne o rekla-kazala nekulturi“, poručio je glumac Bojan Dimitrijević.

Podsjetimo, gostujući u emisiji Persona non grata TV N1, proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović, govoreći o politici i odnosu prema vlastima u Srbiji rekao je da njega niko ne upotrebljava i da je „velika laž“ da mu je obećavana zgrada za njegovo pozorište.

Za predsjednika Aleksandra Vučića je rekao da je talentovan za politiku i poredi ga sa nekadašnjim predsjednikom Francuske, Šarlom de Golom.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.