Poznati srbijanski glumac Predrag Miki Manojlović: U političkom smislu Srbija je “u totalnom sendviču”

„Mene ne upotrebljava niko“, kaže proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović, govoreći o politici i odnosu prema vlastima u Srbiji.

Gostujući u emisiji Persona non grata, kazao je da je „velika laž“ da mu je obećavana zgrada za njegovo pozorište. Za predsjednika Aleksandra Vučića kaže da je talentovan za politiku i poredi ga sa nekadašnjim predsjednikom Francuske, De Golom.

„Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol“, rekao je Manojlović.

Na pitanje da pojasni, kazao je da Vučić „vodi politiku koja ima takve rezultate“.

Za Srbiju kaže da je „u totalnom sendviču“ u političkom smislu i da je cijeli jugozapadni Balkan „eksperiment koji traje jako dugo“.

Upitan u kom to pravcu Vučić vodi zemlju, odgovara – tamo gdje mora.

Prema njegovim riječima, aktuelni predsjednik je pokušao da ujedini građane i da bude premijer, a potom i predsjednik svih.

Na pitanje šta je cijena kada umjetnik podrži vlast, ističe da ništa nije dobio, a za navode da mu je obećavana zgrada za pozorište kaže da su „velika laž i sramota“.

Kako je kazao, demokratija je „luksuz historijskih činjenica koje nismo u glavu stavili“.

„Nemamo iskustvo kroz koje moramo proći da bimo gradili demokratiju koja nam je neophodna“, rekao je Manojlović.

Fest je i ove godine prikazivao filmove iz celog svijeta i bezobrazluk je da se govori da je proruski, smatra Manojlović.

Govoreći svoje mišljenje o ratu u Ukrajini i tome ko je agresor, kazao je da su Ukrajinci u ovom trenutku napadnuti i da tu „nema razgovora“.

„Mislim da je ono što se događa izuzetno komplikovana, strahovito opasna situacija za svjetski mir i ne vidim kako će se završiti“, kazao je on.

Upitan o slobodi medija, Manojlović kaže da bi bilo „fantastično“ da tako nešto postoji.

„Ako mislite da sloboda medija postoji vrlo se varate. Ako mislite da je N1 slobodan medij – nije. Nema slobode medija“, rekao je on.

Objasnio je da tako misli zato što „uvijek imate šefa, urdnika, vlasnika“.

Na pitanje da li mu je dobro kada gleda Pink ili Hepi, odgovara kroz smijeh: „Nije mi dobro. Da mi je dobro bio bih tamo, a ne ovdje“.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.