Lana Pudar danas lovi novu medalju u karijeri na Svjetskom prvenstvu, evo kada počinje utrka i gdje možete gledati!

U katarskoj Dohi je u toku Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a zakuhala su se i takmičenja u plivanju. U bazenu je bila i naša najbolja plivačica, Lana Pudar. Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupila ječer ujutro na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi, a uspjela je da izbori plasman u polufinale utrke na 200 metara delfin. Nakon toga je nastupila u i u polufinalnoj utrci i izborila je finale.

Lana je u polufinalu bila četvrta, ali je nakon druge polufinalne utrke jasno da je prošla dalje i borit će se za medalju na Svjetskom prvenstvu. “Za dlaku” se Lana provukla, ali Bosna i Hercegovina je ponosna. Osmo je vrijeme imala.

Ovo je bila druga utrka danas za 18-godišnju Mostarku s obzirom da je prije desetak sati nastupila u kvalifikacijama gdje je ostvarila vrijeme 2:11.05.

Lana je polufinalnu utrku otplivala u vremenu 2:09.42, što joj je bilo dovoljno za prolazak u finale.

No, ono što je posebno izazvalo pažnju jeste podrška koju je Lana imala s tribina u Dohi. Tu je bilo nekoliko zastava Bosne i Hercegovine, a s tribina se moglo čuti “Lana, Lana”, te “Bosna, Bosna”.

Podsjećamo, disciplina 200 metara delfin je jedina u kojoj će Pudar nastupiti na aktuelnom Svjetskom prvenstvu, budući da je prethodno zbog povrede bila primorana otkazati takmičenje u disciplini 100 metara delfin.

Iz tima 18-godišnje Mostarke su ranije poručili da je povreda uspješno sanirana i da Pudar više nema nikakvih problema s istom.

Nastup je jučer upisao i naš plivač Adi Mešetović, koji se s vremenom od 51.47 sekundi nije uspio plasirati u polufinale utrke na 100 metara slobodnim stilom.

Bio je ukupno 47. u kvalifikacijama u kojim je učestvovalo 108 takmičara.

I prvenstvo u Dohi je jedan vid priprema za sredinu sezone kada Lanu očekuje najveći izazov, a to su Olimpijske igre u Parizu. Finalna utrka je na rasporedu u četvrtak 15. februara s početkom u 17:02.

Sve utrke možete pratiti u direktnom TV prenosu na BHT1.

Podsjetimo, Lana je prije nekoliko dana trebala na Svjetskom nastupiti i u utrci na 100 metara delfin, no otkazala je učešće zbog lakše povrede ramena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.