Lana Pudar je prvakinja svijeta! Najbolja bh. plivačica osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavila je s odličnim rezultatima i danas je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Izraelski grad Netanya domaćin je Svjetskog juniorskog prvenstva za plivače i plivačice, a tu BiH nastupa s troje predstavnika.

Naravno, najviše se očekuje od Lane Pudar, a uz nju, tu su i Iman Avdić te Kenan Dračić.

Pudar je jutros odradila sjajan nastup u polufinalu na 200 metara delfin, a sada je u velikom finalu ostvarila novi uspjeh i osvojila XXXX

To je već treće veliko takmičenje za sjajnu mladu Mostarku ovoga ljeta, nakon što je izdominirala na Evropskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Uz našu Lanu Pudar, koja je nastupila u petoj stazi, u finalu su se još takmičile i Paola Borrrelli (Italija), Bailey Hartman (SAD), Hannah Bellard (SAD), Bella Grant (Australija), Clare Watson (Kanada), Doyeon Kim (Južna Koreja) i Jessica Cole (Australija) – prenosi Klix.

Vođa našeg tima na Svjetskom juniorskom prvenstvu je Damir Đedović, treneri su Goran Grahovac i Evelin Avdić, a fizioterapeut je Miodrag Ranđelović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.