Lana Pudar oduševila izjavom nakon osvojene medalje na Evropskom prvenstvu: “Mislim da sam spremna za malo bolji rezultat”

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar večeras je ostvarila nove zlatne stranice historije plivanja u Bosni i Hercegovini. Lana je u razgovoru za kolege sa Sport Kluba osvrnula se na samu trku, ali i veliki uspjeh.

Ne krije koliko je ponosna.

“Nakon bronze mogu reći da sam zadovoljna trkom.

Iskreno očekivala sam malo bolje vrijeme.

Mislim da sam dobro trenirala i da sam spremna za malo bolji rezultat.

Trka je bila jako dobra, pored sebe sam imala jako dvije dobre plivačice i jako sam zadovoljna. Pored toga Evropski juniorski rekord – odlično!”, poručila je Lana Pudar!

S obzirom da je Lana bila najmlađa učesnica sa svega 17 godina i još uvijek ima pravo nastupa i u juniorskoj konkurenciji, uz vrijeme koje je postavila ostvarila je i novi juniorski rekord.

Lana je finalnu utrku isplivala u vremenu 2:04.45 i došla do bronzane medalje i postavila novi juniorski evropski rekord.

Još jedan odličan rezultat za našu plivačicu koja lagan obrusi formu za narednu godinu gdje je očekuje ono najvažnije, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Sutra još nastupa

Za Lanu nastup u Rumuniji nije završen, sutra je očekuju kvalifikacije na 100 metara delfin, a plivat će u drugoj kvalifikacionoj utrci u jutarnjem programu u 8 sati i 54 minute.

Također sutra na rasporedu su i polufinalne disicpline na 100 metara delfin u večernjem programu gdje očekujemo još jedna sjajna izdanja naše plivačice.

Lana je plasman u finale prvenstva koje se održava u rumunskom Otopeniju ostvarila nakon sinoćnjeg polufinala u kojem je imala vrijeme 2:05.57.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.