Lana Pudar ostvarila fantastičan rezultat na mitingu u Hrvatskoj

Lana Pudar nova je državna rekoderka u discipli 200m slobodno, ovaj sjajan rezulat Lana je postigla u Rijeci proteklog vikenda na neđunarodnom plivačkom mitingu.

O svemu su se oglasili iz Kluba vodenih sportova Orka:

“Lana Pudar najbolja na 14. međunarodnom plivačkom mitingu ‘Victoria – Primorje’ i nova državna rekordera u disciplini 200m slobodno!!

Proteklog vikenda u Rijeci održao se 14. međunarodni plivački miting ‘Victoria – Primorje’, na kome je nastupilo preko 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Najbolja bosansko-hercegovačka sportašica Lana Pudar ubilježila je odličan nastup na ovom mitingu.

Nastupila je u četiri discipline, 100 i 200 metara delfin i 100 i 200 metara slobodno i po ko zna koji put pokazala svoju klasu.

U disciplini 200m slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 02:02.62. U disciplini 100m delfin isplivala je najvrijedniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 836 FINA bodova.

U disciplini 200m delfin isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini.

Narednog vikenda Lana Pudar i Danis Harmandić će na sarajevskom olimpijskom bazenu ‘Otoka’ braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina.

Idemo dalje…”, saopćili su iz Kluba Vodenih Sportova Orka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.