Lana Pudar se oglasila i porukom oduševila bh. javnost!

Lana Pudar bila je blizu nove medalje na Svjetskom kupu u Budimpešti. Ona je u disciplini 100 metara delfin osvojila četvrto mjesto i medalja joj je izmakla za dlaku.

Najbolja bh. sportistkinja ovu trku je završila s vremenom 58.26 i nažalost nije mogla do nove medalje, ali kao najmlađa učesnica finala itekako može biti zadovoljna.

Kineskinja Yufei Zhang bila je najbolja i u ovoj disciplini. Slavila je uvjerljivo s vremenom 56.13 i ova plivačica zaista je nešto nevjerovatno u ovom trenutku.

Srebro u ovoj disciplini pripalo je Šveđanki Louise Hansson (57.61), dok je bronzana medalja u rukama Australke Alexandrije Perkins (58.08).

Podsjetimo, Lana Pudar je u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin u Budimpešti uzela srebrenu medalju.

Ona je odradila fenomenalnu trku u vremenu 2:08.19, ali jednostavno Yufei Zhang iz Kine je bila nedodirljiva na prvom mjestu u vremenu 2:05.65 uz novi rekord Svjetskog kupa.

Lana je velika nada Bosne i Hercegovine i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine i svi se nadamo prvoj medalji s Olimpijade za našu zemlju.

Pudar se oglasila na društvenim mrežama.

“Uvijek sam ponosna što nosim ovu kapicu” napisala je bh. sirena uz fotografiju sa kapicom na kojoj se nalazi zastava BiH.

Pogledajte fotografiju koju je objavila Lana.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.