in , ,

Lančani sudar kod Tešnja: U saobraćajnoj nesreći učestvovala tri automobila

Lančani sudar u mjestu Medakovo kod Tešnja.

Lančani sudar u mjestu Medakovo kod Tešnja.

U mjestu Medakovo kod Tešnja danas se desio lančani udes u kojem su učestvovala tri automobila.

Potvrđena je ova informacija za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Kako saznajemo, povrijeđenih nema, a na automobilima je pričinjena veća materijalna šteta.

Na terenu su policija i dežurni tužioc koji obavljaju uviđaj.

„Nesreća se desila u 15:05 sati. Policija je vrlo obavila svoj dio posla i saobraćaj nije obustavljen“, kazali su iz MUP-a ZDK.

Stanje na cestama 14. 06. 2021. u 13 : 30 sati

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 20 do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad (u smjeru Sarajevo sjever-Sarajevo zapad ).

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Snažna poruka i veliko upozorenje bivše premijerke Hrvatske Jadranke Kosor: “Mnoge žene stradaju u vrijeme nogometnih prvenstava jer neće zatvoriti usta”

Spektakularan pogodak na EURU dugo će se pamtiti: Patric Shick šokirao sve golom sa skoro pola terena!