Lavovska borba Zmajeva protiv Francuske u Tuzli, ovako se bori za domovinu: U grotlu Mejdana smo nažalost poraženi

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket od selekcije Francuske rezultatom 74:64. Izjednačena košarka je viđena u prvoj četvrtini u tuzlanskom Mejdanu, a naši igrači su u posljednjoj minuti imali šest poena prednosti, bilo je 15:9 da bi Francuzi odličnim preokretom otišli na odmor s minimalnom prednosti, bilo je 16:15 u korist Trikolora.

Ista slika je viđena i u drugoj četvrtini gdje su se obje reprezentacije smjenjivale u vodstvu da bi Francuzi ponovo u finišu preuzeli stvari u svoje ruke i na dvije minute pred kraj prvog dijela poveli 28:24 – javlja Klix.ba.

Povela je Francuska i sa plus šest, bilo je 33:27, ali smo dobrom završnicom uspjeli na odmor otići sa minus dva, bilo je 34:32.

Treću četvrtinu nismo otvorili na najbolji način pa su Francuzi u 24. minuti susreta imali čak plus 13, bilo je 47:34 nakon čega su pogodili Musa i Kamenjaš i vratili nas na jednocifren minus.

U posljednjoj minuti Gegić je dobio tehničku grešku, a Francisco je pogodio samo jedno od tri bacanja što je potom kaznio Musa u sljedećem napadu i vratio nas ponovo na jednocifren minus.

Uslijedila je fantastična trojka Strazela za rezultat 57:45 nakon čega je Gegić uzvratio sa velike udaljenosti i pogodio za tri poena i rezultat 57:48 sa kojim se ušlo u posljednjih deset minuta utakmice.

Francuzi su imali prvi napad u posljednjoj četvrtini, ali je Gegić fantastično reagovao u odbrani i ukrao loptu i potom zakucao na drugoj strani nakon čega je Atić pogodio i vratio nas na minus pet. Potom Francisco nije uspio prenijeti loptu za osam sekundi, a Vrabac je uhvatio promašaj Alibegovića i doveo nas na minus tri, 57:54.

Uslijedila je potom serija od pet uzastopnih poena sa linije za slobodna bacanja Francuske za povratak Trikolora na plus sedam, 62:55 da bi nakon toga Lazić pogodio za 62:57. Ipak, serija grešaka u finišu meča je omogućila Francuzima da se ponovo odvoje i odu na dvocifrenu prednost, 69:58 čime je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Do pobjede je Trikolore vodio Yabusele sa 16 poena, devet skokova i tri asistencije dok je Poirier dodao 13 uz osam skokova i dvije asistencije. Strazel je susret završio sa 11 poena i dva skoka dok je još dvocifren bio Lacombe sa deset poena i tri skoka.

U našoj reprezentaciji najbolji je bio Džanan Musa sa 15 poena, tri skoka i dvije asistencije dok je Edin Atić dodao 13 uz četiri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Kenan Kamenjaš sa 12 poena, šest skokova i dvije asistencije.

U sljedećem kolu ćemo igrati protiv selekcije Hrvatske dok će Francuzi odmjeriti snage sa Kiprom.

Rezultat:

BiH – Francuska 64:74

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.