Legendarni bh. trener Vahid Halilhodžić se oglasio: “Čekajte, BiH igra protiv Rusije? Tu nešto smrdi…”

Legendarni bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić šokiran je viješću da će “Zmajevi” igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom.

Kako je saopšteno danas, čelni ljudi N/FSBiH prihvatili su poziv Ruske fudbalske federacije da dvije reprezentacije odigraju prijateljski meč, a ova odluka je inspirisana isključivo političkim motivima i protivi se onome što fudbal i sport propagiraju.

– Stvarno će igrati BiH protiv Rusije? Pa, zar se UEFA i FIFA ne protive tome?, iznenađeno je kazao Vahid Halilhodžić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Poznato je kako su UEFA i FIFA zbog agresije na Ukrajinu suspendovale rusku reprezentaciju i tamošnje klubove iz svih zvaničnih takmičenja. Ipak, kako se radi o prijateljskoj utakmici van UEFA-inog službenog termina, Zmajevi neće podleći eventualnim sankcijama.

– Iza toga se krije nešto veliko, nešto tu smrdi dobro. Ne znam… U vrijeme kada čitav svijet osuđuje Rusiju zbog dešavanja u Ukrajini, osvane vijest da ćemo mi igrati prijateljsku utakmicu s njima. Baš sam iznenađen i ne znam šta bih više u ovom trenutku mogao reći. To nigdje ne vodi.

A upravo je politika jedan od razloga zašto ovog stručnjaka nikada nećemo vidjeti na klupi reprezentacija.

– Ponekad imam osjećaj kao da pojedinci u BiH rade sve da je unište po svaku cijenu. I ekonomski i sportski… Bio sam ponosan gledajući košarkaše na Eurobasketu, pa ‘malu’ Lanu Pudar kako bilježi uspjehe i onda sad ovo. Sport ne smije biti dio politike, poručuje legendarni Vahid Halilhodžić koji je poznat po tome što nema dlake na jeziku i što se ne libi reći ono što misli.

Ova odluka je izazvala veliki revolt navijača, a navodno i pojedini igrači razmišljaju o tome da odbiju putovati u Rusiju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.