Legendarni Ćiro Blažević otvorio dušu: “Pristajem na rizik da umrem u Travniku i da me tamo sahrane”

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević vodi bitku s opakom bolešću, odnosno karcinomom, ali stigao je dati intervju za Jutarnji list o kojem se osvrnuo i na svoj rodni Travnik jer ga uskoro posjećuje.

Povod je skorašnje snimanje dokumentarca o njegovu djetinjstvu i odrastanju u rodnom Travniku na koje kreće za nekoliko dana.

Ćirine dijagnoze nisu obećavajuće, karcinom se proširio, 87 mu je godina, no nekako je svima nezamislivo da je ovo utakmica u kojoj bi mogao izgubiti, jer oduvijek je pojam životne energije, nenadmašni showman.

“Pristajem na rizik da umrem u Travniku i da me tamo sahrane. Iako bih radije da počivam u Zagrebu, ipak sve najvažnije dugujem Zagrebu”, poručio je trener svih trenera za hrvatski list.

Kako sam kaže, njemu je Travnik asocijacija na djetinjstvo i mladost, siromaštvo, ali i najupečatljivije doba i temelj svega onoga što je u životu postigao.

“Da nisam prošao sve te tegobe u djetinjstvu, ne vjerujem da bih mogao odoljeti svim iskušenjima koja sam imao poslije. Tako da Travnik ostaje temelj na kojem sam stvorio jednu trampolinu da bih mogao malo skočiti i odskočiti dalje. Cijeli život je borba i mene to nije mimoišlo, ali sreća je da sam u toj borbi imao i dobre rezultate”, rekao je Ćiro.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Ćiro je naveo da mu se stanje pogoršalo budući da mu se karcinom proširio na limfne žlijezde.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.