Legendarni Nenad Marković nakon pobjede Zmajeva protiv Slovenije na Eurobasketu, evo šta je poručio: “Ne mogu opisati šta trenutno osjećam”

Bivši košarkaši reprezentativac i selektor Bosne i Hercegovine Nenad Marković javio se za N1 iz francuskog Dižona nakon velike pobjede BiH u trećem kolu grupne faze Eurobasketa nad aktuelnim prvacima Evrope, Slovenijom.

Marković je rekao da je teško opisati kako se osjeća nakon veličanstvene pobjede BiH.

“Ovo je fenomenalno. Ne znam može li se opisati rječima ono što ja trenutno osjećam. Prilično sam vezan za neke ljude koji su tu.

Neke sam trenirao, s nekima sam igrao. Lijepo je vidjeti momke kako ginu jedni za druge. Teško je opisati osjećaje kao i većini Bosanaca i Hercegovaca”, kaže Neno.

Dodao je da je sjajno vidjeti transformaciju tima koji je nekoliko dana uoči Eurobasketa doživio težak poraz u Podgorici od Crne Gore, pa onda tri dana kasnije dobio Francuze u Skenderiji.

“Možemo se vratiti deset dana unazad na utakmicu sa Crnom Gorom gdje nismo izgledali kao tim gdje smo odigrali lošu utkamicu. Sve se promjenilo nakon tri dana i pobjedom protiv Francuske.

U ove tri utakmice na Eurobasketu, svi doprinose. Ne radi se tu samo o Musi i Nurkiću, svi igrači doprinose, što je bitno na ovakvim takmičenjima. Vidi se da su umorni, teško je igrati na ovom nivou, prazniš se emotivno i fizički.

Danas je slobodan dan i dovoljno da se regenerišu. Dobiti svjetske i evropske prvake, vjerovatno nismo svjesni šta smo uradili”, kaže Marković za N1.

Komentarisao je i psovanje Luke Dončića na jednoj od pauza na utakmici, dodavši da je to normalno u ovakvim utakmicama i da to ne treba uzimati za zlo.

“Ne vjerujem da su nas podcijenili, samo su sebe precijenili. Vjerovatno su imali u svojoj glavi da su bolji. To su frustracije u zadnjim momentima utakmice i ne bih mu uzimao za zlo. Mi smo pobijedili i okrećemo se sljedećim utakmicama”, jasan je Marković.

Sutra BiH igra utakmicu protiv Francuza, a Marković kaže da će i oni imati drugačiji pristup utakmici nego prije nekoliko dana u Skenderiji.

“Francuzi više nisu jaki kao nekada i njihovi mediji ih ne vide kao ekipu koja može do kraja na turniru.

Za nas je otežavajuća okolnost što smo ih pobijedili u Skenderiji i oni će sada obratiti posebnu pažnju. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku i da ćemo odigrati dobru utakmicu”, zaključio je Marković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.