Lider austrijske dijaspore Ahmed Husagić p(r)ozvao sve građane van BiH: “Nema političkih promjena, bez vaše političke participacije”

Lider bh. dijaspore i austriji i nekadašnji istaknuti zvaničnik austrijske političke partije SPD Ahmed Husagić odlučio je proteklom ljeta napustiti ovu stranku i posvetiti se političkom angažmanu u Bosni i Hercegovini.

Proteklih mjeseci angažiran je u okviru pokreta “Snaga domovine” na animiranju bh. dijaspore za veće učešće u političkom životu i procesima u BiH.

On je jučer ukazao na značaj dijaspore u svim političkim procesima koje očekuju da se dese do oktobra 2022. godine. Iznoseći podatke do kojih je došao, Husagić je naveo da je to više od 30 posto svih glasača koji imaju pravo glasanja u BiH.

“Što znači, sa učešćem dijaspore u političkim procesima ovdje bi došlo do jedne velike promjene. Ono što nam je vrlo u interesu je da ta promjena bude u entitet RS”, naveo je Husagić.

Poslao je poruku građanima koji žive izvan BiH da je došlo vrijeme da preuzmemo odgovornost, “da nije samo država pravo nego i obaveza”.

“Pravo je kada dođemo na odmor, kada uživamo u prirodnim ljepotama, a obaveza je da učestvujemo u političkim procesima, jer je nažalost došlo takvo vrijeme da bez političke participacije dijaspore nema političkih promjena u BiH”, zaključio je Husagić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.