Lider HDZ-a Dragan Čović poslao je poruke: “Krajnje je vrijeme da završimo priču, “prijateljski” smo razgovarali s Murphyjem i Sattlerom”

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se kratko medjima nakon današnjeg sastanka lidera stranaka okupljenih unutar Osmorke i HDZ-a sa ambasadorima SAD-a u BiH Michaelom Murphyem i delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom.

Čović je rekao da su “prijateljski s Murphyjem i Sattlerom razgovarali o tome kako je krajnje vrijeme da završe priču o federalnoj vladi”.

“Već je šest mjeseci prošlo. Ja sam uvjeren da ćemo do kraja ove sedmice imati vanrednu sjednicu predstavničkog doma i imenovanje vlade”, kazao je Čović.

Dodao je da vjeruje da će partneri koji su dogovorili i potpisali sporazum držati se onoga što se dogovorili.

“Tako da sutra ćemo imati još jako puno razgovora ovdje.

Što se tiče HDZ-a vrlo jasno i nedvosmisleno, mi smo potpisali taj sporazum i mi ćemo da se on provede do kraja i očekujemo da svi drugi partneri koji su bili oko ovog projekta, kako smo Vijeće ministara završimo i Vladu FBiH”, dodao je lider HDZ-a BiH – prenosi Klix.ba.

Naglasio je da “nije dobro da izađemo iz ove sedmice” bez Vlade FBiH.

“Previše smo vremena potrošili, puno toga stoji, previše je nadležnosti na nivou FBiH. Mislim da je vrijeme da zajedničkim snagama uz pomoć međunarodne zajednice ovo to sad završimo”, poručuje Čović.

Naglasio je da misli da imaju parlamentarnu većinu, a o rješenjima ovdje, kako ističe, nije bilo govora.

“Ja sam uvjeren da će partneri pratiti ovo i da neće spinovi razdijeliti ono što smo dogovorili”, podcrtava Čović.

Komentirao je i najave Dodika da će rasporediti policiju na “međuentitetsku liniju” i utjecaj tih izjava na rad većine na državnom nivou.

“Ne znam šta ko govori i u koje svrhe, parlamentarna većina na nivou Vijeća ministara će raditi bolje nego do sada”, zaključio je Dodik.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.