Lider HDZ-a Dragan Čović se obratio javnosti: U Bosni i Hercegovini neće biti zaustavljeni pozitivni procesi

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozvao je političke partnere iz Banje Luke i Sarajeva na zajedničko rješavanje problema i „amortiziranje“ unutarnje situacije na način koji će biti prihvatljiv za sve strane.

Čović je u Grudama, gdje je sudjelovao na sastanku Koordinacije načelnik/gradonačelnika i predsjednika županijskih vlada, poručio kako oni koji pokušavaju zaustaviti pozitivne procese u Bosni i Hercegovini neće u tome uspjeti.

-Siguran sam da imamo dovoljno unutarnje odgovornosti da pratimo te procese na najprimjereniji način.

Svi koji se trude da uzburkaju političku scenu u BiH ne treba im previše napora, nije to teško uzburkati.

Meni je važno da naše šire okruženje ne baci nikakav sigurnosni, ili bilo kakav negativni utjecaj na ovaj prostor i uvjeren sam da se to neće desiti, ali onda je odgovornost na svima nama – poručio je.

Prvi čovjek HDZ-a BiH kazao je kako treba iskoristiti idućih sedam dana da se događaje, koji su često izvor političke krize, kao što je bilo nametanje Izbornog zakona, i sada previranja u vezi s Rezolucijom o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, „amortizira na politički način koji će biti prihvatljiv za sve“.

Čović je dodao kako se svi problemi moraju rješavati mirnim putem, a sve s ciljem nastavka pregovaračkog procesa s Europskom unijom.

Za iduću sedmicu, na marginama Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, Čović je najavio veliki broj sastanaka s predsjednicima država i vlada iz okruženja.

-Siguran sam da ćemo na marginama Sajma otvoriti neke pregovaračke procese o samoj BiH, kako bi već na prvim sjednicama Vijeća ministara možda ponovno na dnevni red došla zakonska rješenja koja nismo završili, prijedlog izmjena Izbornog zakona, Prijedlog zakona o sudu i druga pitanja.

Kako bismo opet poslali poruku prijateljima iz Bruxellesa da se ovaj proces ne smije zaustaviti – kazao je.

S obzirom na to sa su evropski izbori u junu, Čović smatra kako je važno iskoristiti idućih nekoliko mjeseci kako bi se s dužnosnicima s kojima su otvoreni procesi, napravili jasni planovi za ovu i sljedeću godinu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.