Lider HDZ-a Dragan Čović uputio saučešće: “Duboko me pogodila vijest. Naše misli i molitve su uz porodicu Ljube Bešlića”

Posljednje

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izrazio je saučešće povodom smrti bivšeg gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

Naveo je kako ga je duboko pogodila vijest o smrti dugogodišnjeg prijatelja i saradnika, gospodina Ljube Bešlića, koji je ranije danas izgubio životnu bitku.

“S vjerom u sjećanje i vječni život, naše misli i molitve su uz obitelj našeg Ljube u ovim teškim trenucima. Počivao u miru Božijem”, napisao je Čović.

Nakon duge bolesti danas je u 63. godini u zagrebačkoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” preminuo bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

U februaru ove godine Bešlić je hitno prebačen u Zagreb na transplantaciju srca koja je uspješno obavljena. Nažalost, sedam mjeseci poslije je preminuo. Zbog hroničnih problema s kardiovaskularnim sistemom više puta je operisan u BiH, ali i u inostranstvu.

Ljubo Bešlić je rođen 17. jula 1958. godine, a na čelu Mostara je bio od 2004. godine, te je gradom upravljao bez Gradskog vijeća od 2012. do 2021. godine čime je ušao u historiju kao najdugovječniji gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada. Prije toga je bio dogradonačelnik 2003. godine.

Leave your vote