Lider HDZ-a Dragan Čović veoma samouvjereno poručuje: “Rezultate izbora ćemo implementirati po novim pravilima “legitimnog predstavljanja””

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u četvrtak u Grudama kako je s europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Varhelyijem razgovarao oko Izbornog zakona BiH i svega onog što treba uraditi kako bi se izbori završili na jedan demokratičan način.

“Razgovarali smo primarno oko Izbornog zakona i svega onog što trebamo napraviti do izbora kako bi oni mogli biti završeni na jedan demokratičan način, implementirani odmah nakon završetaka, da uspostavimo izvršnu i zakonodavnu vlasti te otvorimo perspektive kandidatskog statusa koju nam je EU otvorila, do kraja godine.

Dakle, svi će sačekati da vide kako će se organizirati izbori, kako će se provesti i onda eventualno s tim povezati”, kazao je Čović u izjavi za medije povodom obilježavanja 25. obljetnice smrti nekadašnjeg predsjednika tzv. “HZ HB” Mate Bobana u Grudama.

“Ja ne sumnjam da ćemo 3. oktobra krenuti u jedan dogovor, da ćemo implementirati izborne rezultate po novim izbornim pravilima kad su u pitanju očekivanja oko legitimnog predstavljanja koja je usvojio Ustavni sud BiH”, dodao je.

Bez obzira na to što neko govori, poručio je, “budimo strpljivi, polako radimo, ali uspravna čela, ponosni na ono što jesmo”.

“Svi oni koji su tražili status quo mislim da će ga uskoro dobiti unutar sebe i svog okruženja i politike”, naveo je predsjednik HNS-a BiH.

Ukazao je i na važnost zajedništva hrvatskog naroda i ulazak u EU i NATO savez.

“Koliko danas budemo mudri u našem zajedništvu, snažniji i bolje organizirani, toliko ćemo i uspjeti u stvaranju preduvjeta da BiH bude zemlja koja će imati svoje integracijske perspektive kada su u pitanju EU i NATO savez…

Primarno da je uredimo po mjeri tri konstitutivna naroda te da se stvori ambijent u kojem će mladi ljudi tražiti budućnost za sebe na ovim prostorima”, rekao je Čović – prenijela je Fena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.