Ljutiti Vahid Halilhodžić ponovo jako žestoko opleo po Vici Zeljkoviću: Znao je da neću biti selektor, želio sam pomoći

Mnogo “prašine” u bosanskohercegovačkoj nogometnoj javnosti podigla je izjava predsjendika Nogometnog saveza BiH Vice Zeljkovića o Vahidu Halilhodžiću, a mediji stalno kontaktiraju proslavljenog stručnjaka da sa svoje strane prokomentariše novonastalu situaciju u bh. nogometu.

Zeljković je danas, nakon što je Savo Milošević izabran za novog selektora Zmajeva, poručio da je Vahidu Halilhodžiću ponuđeno mjesto selektora kao prvom izboru te da se popularni Vaha predomislio u toku pregovora.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH je dodao da od Vahe nije bio potreban savjet, već da napravi plan rada za naredne dvije ili tri godine.

“Halilhodžić je bio naša prva želja. Obavili smo razgovore, on je rekao da bi nas posavjetovao, a mi smo bili stava da nama ne treba savjet, već da preuzme klupu reprezentacije.

Jasno nam je da on nema čarobni štapić, već je trebao doći i napraviti plan rada u naredne 2,3 godine. Osjetio sam želju da bi on htio preuzeti i to je ubrzalo smjenu Kodre.

No, Halilhodžić je promijenio mišljenje i odlučio da ne želi biti selektor, i to ne zbog mene ili zbog toga što se utakmice ne igraju u Mostaru ili Banjoj Luci.

Imao je sve na stolu i nije htio prihvatiti”, rekao je Zeljković na današnjoj konferenciji za medije.

Tim povodom portal Klix.ba kontaktirao je iskusnog bh. stručnjaka i od njega tražio reakciju na Zeljkovićevu izjavu. Halilhodžić je poručio da to nema “veze s istinom” te da je isključivo manipulisanje javnosti.

Halilhodžić je dodao da je bio spreman za sastanak, ali da ni u jednom trenutku nije bilo dileme hoće li biti selektor ili ne, već da je samo bio spreman pomoći nekim savjetom.

“Kontaktirali su me i dogovorili smo tu kafu ili sastanak, kako god hoćete. Ja sam želio samo da porazgovaramo i da dam neki savjet, ali ni u jednom trenutku nije postojala dilema da li ću ja biti selektor.

Bio je dogovor za tu kafu, ali su znali od starta da nema šansi da ja budem selektor”, rekao je Halilhodžić za Klix.ba.

Popularni Vaha dodaje da su njegovi stavovi poznati od ranije i oni se nisu promijenili, niti će se mijenjati uskoro.

“Moji stavovi se nisu mijenjali, poznati su od ranije. Znali su to oni i ranije”, poručio nam je iskusni stručnjak i onda se dotakao otkaza uručenom Mehi Kodri.

“Ovo je samo manipulisanje javnosti. Sramota je šta su uradili takvom čovjeku i legendi kao što je Meho Kodro. Smijenjen je nakon samo dvije utakmice. Ovo je sramota za cijeli savez i nogometnu federaciju”, poručio je Halilhodžić.

Za kraj razgovora zanimalo nas je kakvo je mišljenje Halilhodžića o novom selektoru BiH Savi Miloševiću te da li je on dobitna “kombinacija” za Zmajeve. Vaha ističe da ne može komentarisati Miloševića jer ga ne poznaje.

“Savu Miloševića ne poznajem tako da ne mogu dati komentar o tome šta očekujem od njega”, zaključio je Halilhodžić.

Dok se “loptica” prebacuje s jedne na drugu stranu, čini se da situacija u bh. nogometa ide iz loše u još goru.

Ipak, “utrka” za selektorsku poziciju je završena i povratka nema, a pred Savom Miloševićem bit će delikatan zadatak i jedan jedini cilj, plasman Zmajeva na Evropsko prvenstvo u Njemačku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.