Luka Garza oduševio izjavom nakon sjajnog debija za košarkaške Zmajeve: “Drago nam je što smo pobijedili, sada zatvaramo ovo poglavlje i fokusiramo se na idući meč”

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je započela pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu. Zmajevi su u prvom kolu nakon preokreta savladali selekciju Portugala rezultatom 84:75, a priliku da upiše zvanični debi za bh. reprezentaciju imao je i Luka Garza.

Garza je nakon utakmice bio iskren u analizi svoje igre i priznao koje su stvari bile dobre, a koje loše.

-Mislim da sam utjecao na igru pod obručem, ali sam definitivno razočaran svojim slobodnim bacanjima, mislim da sam ih promašio veliki broj, a to su ključni poeni.

S druge strane, smatram da sam imao dobru energiju i uspio sam u posljednjoj četvrtini pogoditi nekoliko trojki i tako okrenuti svoju igru na bolje te pomoći ekipi, istakao je Garza.

Dodao je da je cijela ekipa u posljednjoj četvrtini igrala odlično.

-Svi smo u četvrtoj dionici igrali bolje, brže smo prenosili loptu, branili se, igrali timski, tako da mislim da je ovo, sve u svemu, bio dobar debi, pobijedili smo i to je najvažnije, rekao je Garza.

O utakmici sa Poljskom Garza kaže:

-Uzbuđeni smo zbog utakmice sa Poljskom, sjajan su tim.

S obzirom da igramo u Poljskoj, imaju prednost zbog navijača, ali ovo su utakmice koje grade tim, kada igraš protiv teških okolnosti i pronađeš način za pobjedu.

To je ono što ćemo pokušati uraditi, baš kao i protiv Mađarske.

Drago nam je što smo pobijedili, sada zatvaramo ovo poglavlje i fokusiramo se na idući meč, zaključio je novopečeni bh. reprezentativac.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:30 sati u poljskim Gliwicama protiv domaće selekcije igra utakmicu 2. kola pretkvalifikacija za Olimpijske igre, a eventualnom pobjedom gotovo sigurno osigurala bi plasman u drugi krug doigravanja.

Nakon što smo savladali Portugal rezultatom 84:75, došli smo u priliku da već sada završimo posao i izborimo plasman u glavni dio kvalifikacija, ali s obzirom na domaći teren i kvalitet koji posjeduju Poljaci, jasno je da nas čeka veoma težak zadatak.

Nakon večerašnje utakmice uslijedit će duel protiv Mađarske (srijeda, 21:00) koja je u prvom kolu poražena od Poljske.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.