MADI raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za studente

„MADI“ d.o.o. Tešanj raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za studente: Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta, upisane u akademskoj 2023/2024. godini. Pravo na prijavu imaju redovni i vanredni studenti koji se školuju na gore navedenim akreditovanim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Kandidati koji žele aplicirati za stipendiju mogu to uraditi putem pošte slanjem prijave na adresu „MADI“ d.o.o. Tešanj, Poslovna zona Vila 16 – 74260 Tešanj, ili apliciranjem na mail: [email protected].

Krajnji rok za apliciranje je 15.10.2023. godine do 16:00 sati.

USLOVI ZA DODJELU STIPENDIJE:

-državljanin Bosne i Hercegovine;

-redovno ili vanredno upisani studenti, Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta ili Elektrotehničkog fakulteta:

-prve, druge ili treće godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 3 godine);

-prve, druge, treće ili četvrte godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 4 godine);

-prve i druge godine diplomskog/master studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji master studij traje do 2 godine);

-prve, druge, treće, četvrte i pete godine integrisanog studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji integrisani studij traje 5 godina);

Prije donošenja konačne odluke o stipendiranju, s kandidatima koji uđu u uži izbor za dodjelu stipendije obavit će se intervju. Kandidati su na intervju dužni ponijeti sljedeće dokumente:

-ličnu kartu,

-potvrdu o prebivalištu i

-indeks

Izabrani kandidati za stipendiranje dužni su prije potpisivanja ugovora o stipendiranju dostaviti sljedeću dokumentaciju:

-rodni list
-uvjerenje o državljanstvu
-uvjerenje o nekažnjavanju
-kopiju l.k. i kopiju prijave mjesta boravka
-potvrdu o studiranju
-uvjerenje o položenim ispitima u toku studija

Potpisivanjem Ugovora o stipendiranju kandidat se obavezuje na volonterske aktivnosti za vrijeme studiranja, u sklopu aktivnosti „MADI“ d.o.o. Tešanj, kao i na obavezno zasnivanje radnog odnosa u društvu „MADI“ d.o.o. Tešanj, a nakon završenog školovanja.

Više informacija o volonterskim aktivnostima i o uslovima zasnivanja radnog odnosa, kandidati će dobiti prilikom intervjua.

„MADI“ d.o.o. Tešanj zadržava pravo da pri selekciji kandidata u obzir uzima socio-ekonomsko stanje aplikanta, usmjerenje na fakultetu, kao i druge okolnosti.

Neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.