Maestralna Lana Pudar na Evropskom prvenstvu za Bosnu i Hercegovinu osvojila broncu!

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas je na Evropskom prvenstvu u Rumuniji u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin osvojila treće mjesto. Pudar je ostvarila novi veliki uspjeh osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Pudar (17) do prve medalje u Otopeniju stigla je u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin.

Mlada Mostarka je rutinski odradila jučerašnje kvalifikacije i polufinale, da bi danas pokazala ono najbolje u finalu.

Pudar je osvojila bronzu.

Lana je finalnu utrku isplivala u vremenu 2:04.45 i došla do bronzane medalje i postavila novi juniorski evropski rekord.

Još jedan odličan rezultat za našu plivačicu koja lagan obrusi formu za narednu godinu gdje je očekuje ono najvažnije, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Za Lanu nastup u Rumuniji nije završen, sutra je očekuju kvalifikacije na 100 metara delfin, a plivat će u drugoj kvalifikacionoj utrci u jutarnjem programu u 8 sati i 54 minute.

Također sutra na rasporedu su i polufinalne disicpline na 100 metara delfin u večernjem programu gdje očekujemo još jedna sjajna izdanja naše plivačice.

Lana je plasman u finale prvenstva koje se održava u rumunskom Otopeniju ostvarila nakon sinoćnjeg polufinala u kojem je imala vrijeme 2:05.57.

Naša plivačica je imala treće vrijeme ako se uzme u obzir oba polufinala budući da je u prvom polufinalu briljirala Njemica Angelina Kohler s vremenom 2:05.02.

Lani su protivnice u finalu osim pomenutih Kohler i Large biti još Laura Lahtinen (Finska), Helena Rosendahl Bach (Danska), Alessia Polieri (Italija), Amina Kajtaz (Hrvatska) i Katja Fain (Slovenija).

Inače, Lana je na ovom prvenstvu prijavila i učešće u disciplini 100 metara delfin.

Kvalifikacije za ovu disciplinu bit će obavljene u petak u jutarnjim satima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.