Maestralna Lana Pudar zvanično dobila novog trenera, postavljen je i glavni cilj za novu sezonu

Klub Vodenih Sportova Orka objavio je da će stručni štab Lane Pudar u narednom periodu biti jači za novo trenersko ime nakon što je Goran Grahovac zvanično priključen ostatku tima.

Kao glavni cilj u novoj sezoni istakli su ispunjenje norme za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a Grahovac je potpisom ugovora imenovan za nosioca projekta.

“Naš klub u subotu je zvanično krenuo sa realizacijom projekta ‘Olimpijske igre Paris 2024’, potpisom ugovora o saradnji sa trenerom prof.dr. Goranom Grahovcem, predsjednikom i trenerom Akademskog plivačkog kluba “22 April” iz Banja Luke.

Profesor Goran Grahovac potpisom imenovan je za nosioca projekta “Olimpijske igre Paris 2024”, odnosno za šefa stručnog tima ljudi koji rade sa Lanom Pudar.

Također, profesor Grahovac obavljat će poslove stručnog saradnika našeg kluba.

Svakako da naša saradnja sa profesorom Grahovcem traje već dugi niz godina, da je profesor Grahovac neko ko je već odavno dio ove priče sa Lanom Pudar.

Na ovaj korak smo se odlučili iz razloga da ovu saradnju ozvaničimo i formaliziramo.

Nakon predivne svečanosti i neizmjerne ljubavi i radosti kojom ste nas počastili ispod Starog mosta, vrijeme je za jedan kvalitetan odmor i punjenje baterija za početak sljedeće sezone.

Jer mi smo tek na početku našeg puta i puno je još posla pred nama”, saopćeno je iz Orke.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.