Maestralni Džanan Musa oduševio izjavom uoči meča sa Izraelom, pokazao je da stoji čvrsto nogama na zemlji

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je na krilima Džanana Muse deklasirala Mađarsku i izborila polufinale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a najbolji pojedinac utakmice odigranoj u Areni Gliwice u Poljskoj stoji čvrsto na zemlji.

Bosanskohercegovački košarkaši su, iako im je i poraz s manje od šest poena razlike odgovarao, dominantno sa 78:103 pobijedili Mađarsku i osigurali plasman u polufinale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Domaćin Poljska je s omjerom 3-0 pobjednik grupe B i ide na Estoniju u polufinalu, dok će naši Zmajevi snage odmjeriti s Izraelom kao drugoplasirani tim iz grupe B s omjerom 2-1.

Pokazala je naša reprezentacija stav i karakter dva dana nakon blijedog izdanja i neočekivanog poraza od Poljske, a najbolji pojedinac susreta bio je Džanan Musa.

Košarkaš Real Madrida imao je učinak od 26 poena, pet skokova i sedam asistencija, a pratili su ga Amar Alibegović s 14 poena, pet skokova i dvije asistencije, te Jusuf Nurkić koji je upisao double-double s 12 poena, 10 skokova i tri asistencije – prenosi Sportsport.ba.

Dvocifren je bio i Garza s 10 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Nakon utakmice Džanan Musa pokazao je da stoji čvrsto nogama na zemlji. To se jasno može vidjeti iz njegove izjave za zvaničnu stranicu KSBiH.

“Znali smo važnost ove utakmice. Izašli smo maksimalno ozbiljno i koncentrisano od prvog minuta.

Držali smo tu koncentraciju 40 minuta. Znali smo šta možemo, znamo i dalje šta možemo.

Ništa nismo uradili ovom pobjedom, samo smo pokazali da smo kvalitetna reprezentacija”, rekao je Musa, pa dodao:

“Na nama je da u polufinalu pokažemo šta možemo, da ostanemo maksimalno fokusirani.

Da ne budemo previše visoko i da ne padamo nisko, tako da držimo koncentraciju koju sada imamo i nadamo se da ćemo se plasirati u finale.”

Dakle, sutra (18.8) naša selekcija igra utakmicu protiv Izraela, dok je finale na rasporedu 20. augusta i definitivno imamo pravo da se nadamo da će se tamo naći naša selekcija.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.