Maestralni Džanan Musa odveo Real Madrid u finale Eurolige!

Košarkaši Real Madrida savladali su u drugom polufinalnom susretu Final Foura Eurolige ekipu Olympiacosa rezultatom 87:76 i tako izborili veliko finale. Kraljevski tim je igrao sjajno u prvom poluvremenu, nisu Grci nalazili rješenje za napade branioca naslova, pa je Real na odmor otišao sa 19 poena razlike.

Ipak, u drugom dijelu zaigrao je grčki velikan znatno bolje. U nekoliko navrata su se približavali na 8 razlike, ali uspio je to tim Chusa Mathea da odbije i na kraju izbori novo finale Eurolige.

Bitnu rolu u trećoj četvrtini imao je i naš Džanan Musa koji je pogodio nekoliko veoma bitnih poena.

Na kraju je Zmaj bio i najefikasniji igrač susreta pa je za 24 minute na terenu ubacio 20 poena, upisao 3 skoka i dvije asistencije.

Pratio ga je Mario Hezonja sa 12 ubačaja, dok su Poirier i Yabusele ubacili po 11 koševa.

U timu Olympiacosa istakli su se Peters sa 20, Mckissic je dodao 17, dok je Williams-Goss ubacio 15 koševa.

Real Madrid će u velikom finalu snage odmjeriti sa ekipom Panathinaikosa. Taj meč igra se u nedjelju, a direktan prijenos omogućen je na Sport Klubu.

Tok meča:

Prva četvrtina protekla je u fenomenalnoj igri Real Madrida i u napadu i u odbrani, a to najbolje pokazuje rezultat nakon prve dionice igre. Na semaforu je bilo 28:10 u korist tima iz Madrida.

Drugu četvrtinu su igrači Real Madrida nastavili u sjajnom ritmu kada je riječ u napadu, ali nisu igrali onako dobru odbranu kao što je to bio slučaj u prvoj četvrtini.

Ipak, na odmor su otišli sa jako dobrim vodstvom, a rezultat je na pauzi bio 56:37 i činilo se da je već tada pitanje pobjednika riješeno.

Ekipa iz Grčke odigrala je jako dobru treću četvrtinu. Limitirali su Real Madrid na svega 15 poena, te su odigrali jako dobru u napadu, te su unijeli neizvjesnost u utakmicu.

I u posljednjoj četvrtini bilo je dosta gusto. Pet minuta prije kraja rezultat je na semaforu bio 76:67, te se ekipa Olympiakosa itekako držala u igri za prolaz u finale.

Nakon toga su igrači Real Madrida zaigrali dosta bolje, prije svega u napadu, a zatim i u odbrani, te su do kraja utakmice održavali prednost i na kraju su slavili pobjedu.

Najbolji u redovima Real Madrida bio je Džanan Musa koji je svoju ekipu praktično odveo u finale Eurolige. Musa je ubacio 20 poena, te je dodao tri skoka i dvije asistencije na večerašnjoj utakmici – javlja Sportsport.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.