Maestralni Džanan Musa postigao 40 poena, srušio lični euroligaški rekord i odveo Real do nove pobjede

Košarkaši Real Madrida su u 19. kolu Eurolige, u jednom od najboljih mečeva svih vremena, pobijedili Anadolu Efes nakon četiri produžetka rezultatom 130:126 uz spektakularno izdanje bh. reprezentativca Džanana Muse.

Madriđani su na poluvrijeme otišli sa dva poena prednosti, bilo je 38:36 nakon čega se Efes razigrao i okrenuo rezultat na svoju stranu.

Ipak, Real se nije predavao te je prvenstveno zahvaljujući Musi ponovo stekao novu prednost koja nije dugo trajala.

Efes je preuzeo konce igre u svoje ruke u finišu susreta, no Real se vratio zahvaljujući trojci Muse i na 1.33 do kraja izjednačio rezultat na 79:79.

Oba sastava su do kraja postigli još po dva poena pa se otišlo u dodatnih pet minuta gdje je ponovo viđena izjednačena košarka te se otišlo u još jedan produžetak.

Efes je na početku vezao pet uzastopnih poena, a njihovu seriju je prekinuo Walter Tavares nakon čega je uslijedila trojka Tibora Pleissa za plus šest turskog sastava tri minute prije kraja produžetka.

Uslijedila je još jedna trojka Thompsona nakon čega je Efes otišao na plus devet, ali se Real nije predavao te je spektakularnom serijom i poenima Marija Hezonje u posljednjoj sekundi odveo susret u treći produžetak.

I nakon još jednog produžetka nije bilo pobjednika te se otišlo u četvrti produžetak gdje je konačno Real slomio otpor turskog sastava i došao do pobjede u košarkaškom trileru.

Naš košarkaš je bio najefikasniji igrač susreta, postigao je 40 poena i srušio svoj lični doskorašnji rekord u Euroligi, a dodao je i osam asistencija te dva skoka.

Musin prethodni rekord je bio 28 poena iz novembra 2022. godine protiv Valencije, a sada ga je nestvarnom utakmicom protiv turskog sastava i srušio.

Hezonja je dodao 31 uz 12 skokova, a Campazzo je susret završio sa 25 uz 11 asistencija i četiri skoka – prenosi Klix.ba. Još je dvocifren bio Tavares sa 20 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani je najbolji bio Larkin sa 32 poena te devet asistencija i pet skokova dok je Thompson dodao 21 uz pet skokova i dvije asistencije.

Daum je susret završio sa 15 poena i pet skokova dok je Oturu dodao 14 uz devet skokova. Još su dvocifreni bili Bryant i Pleiss sa po 13 poena. Bryant je dodao osam skokova i dvije asistencije, a Pleiss 11 skokova.

Rezultati:

Alba – Virtus 68:83

Barcelona – Baskonia 89:85

Milano – Bayern 76:62

Valencia – Panathinaikos 81:82

Real Madrid – Anadolu Efes 130:126 (nakon četiri produžetka)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.