Malo stambeno čudo od 12 kvadrata krije unutrašnjost koja će vas očarati!

Francuski kompanija Baluchon specijalizirana za gradnju malenih mobilnih kuća nedavno je završila svoj mali dom pod nazivom Essen’Ciel.

Kuća je dizajnirana za klijenta koji je niz godina proveo u karavanu te poželio novi mobilni dom koji će biti veći, bolji i ugodniji, – navela je kompanija na svojim Facebook stranicama.

Essen’Ciel šareni je maleni dom na kotačima uređen savremeno s mnoštvom dobrih dizajnerskih rješenja koja štede prostor. Uz iskoristivu dužinu od svega 6 metara, kompanija je uspjela ugurati relativno prostranu kuhinju i dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo.

Kako navode na svojim stranicama u prostor je dizajniran za ugodan boravak četiri osobe. Essen’Ciel je kompletno opremljena kuća, ali u malom prostoru.

Essen’Ciel mobilna kućica sastoji se od prizemlja i potkrovlja za spavanje do kojeg se dolazi stepenicama od kojih se prve dvoje mogu uvući kada nisu u upotrebi radi uštede prostora.

U prizemlju je smješten mali šareni dnevni boravak sa sofom na razvlačenje koja se prema potrebi može pretvoriti u ležaj za dvije osobe, malim radnim stolićem i geometrijskim modernim policama.

Na svojim službenim stranicama kompanija nije navela cijenu ovog modela, ali ako je suditi prema ostalim malenim Baluchon kućama, početna cijena bi mogla biti 60.000 eura.

Više informacija o Essen’Ciel mobilnoj kući pogledajte na službenim stranicama kompanije Baluchon.

Pogledajte snimak.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.