Milan Radović iz SDS-a nedvosmisleno upozorio: “RS vodi u kolaps ovaj avanturizam SNSD-a i to ekonomski”

“Ova vlast predvođena SNSD-om, nakon što je u proteklih 15 godina gotovo potpuno ekonomski ali i demografski urušila RS, ponaša se po izreci jednog francuskog vladara “Poslije mene potop – istakao je danas Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

– Ulaziti u avanturizam i donositi Zakon o vojci, Zakon o VSTS i Zakon o indirektnim porezima može dovesti do nesagledivih posljedica po RS i narod u njoj. Građani se uopšte nisu izjasnili o tome i izabrani poslanici i predstavnici vlasti u RS uopšte nemaju mandat za takve političke poteze – poručio je Radović.

Takođe, kaže zamjenik predsjednika SDS-a, ni Izvršni komitet SNSD-a, nakon čijeg zasjedanja su saopštene te odluke, ne može sebi da dodijeli pravo da narod i građane u RS postavi kao štit za svoje lične interese.

– Veoma bitno pitanje koje se samo po sebi nametnulo je čiju podršku imaju za ovakve hazarderske političke odluke? Koje velike sile, a koje su ujedno garanti Dejtonskog sporazuma, odobravaju ovu politiku? – upitao je Radović čelnike SNSD-a.

On je naglasio da su pojedini parlamentarci EU već najavili sankcije ukoliko se uđe u takvu aktivnost i pitanje je šta će dogoditi nakon toga, saopćeno je iz SDS-a.

– Sankcije koje bi se uvele RS bi dovele do potpunog ekonomskog kolapsa i sloma i njihovo ukidanje je dugoročan proces koji može da potraje godinama. Prije svega, došlo bi do velike nestašice lijekova i osnovnih životnih namirnica(ulja,brasna,mesa) jer mi nemamo mogućnosti da ih proizvedemo ali i da zadovoljimo potrebe tržišta. Takođe bi došlo do nestašice benzina, ali i do rasta šverca u kojoj bi njegova cijena bila mnogo veća nego sada. Mnoga izvozna preduzeća bi propala jer na domaćem tržištu ne mogu da plasiraju svoje proizvode, dok bi se svi strani investitori ali i banke povukli sa tržišta Republike Srpske – pojasnio je Radović.

On naglašava da bi finansijske sankcije dovele do obustave slanja novca koji nam sada šalje dijaspora jer bi se cijeli sistem zatvorio.

– Isplata plata i penzija budžetskim korisnicima bi takođe bila dovedena u pitanje jer bi se značajno smanjili poreski prihodi. Sve ovo bi bio uvod u veliku nezaposlenost, inflaciju i kolaps budžeta i zaista bismo se našli u veoma teškoj ekonomskoj situaciji. Sve ovo je već jednom viđeno i narod je te štetne posljedice već jednom osjetio na svojoj koži – kategoričan je Radović.

Zamjenik predsjednika SDS je istakao da građani i narod u Republici Srpskoj moraju biti zabrinuti i ne smiju da ćute jer ovakva neodgovorna politika će dovesti do masovnog egzodusa stanovništva i potpunog urušavanja Republike Srpske.

– Sigurni smo da narod ne želi da RS bude siromašna kneževina u rukama nekoliko vlastodržaca. RS je istorijski i poziciono mjesto u Evropskoj uniji, gdje vladaju pravo i demokratija i sa kojom može da razvija svoju ekonomiju jer već sada daleko zaostajemo iza zemalja koje su članice EU – zaključio je Radović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.