Milanoviću “pao mrak pred oči”, razbijena politika na proste komade: Uvođenje sankcija Čavari je bahato teroriziranje hrvatskog legitimnog predstavnika

Predsjedniku Federacije BiH i visokom dužnosniku HDZ-a BiH Marinku Čavari Amerikanci su jučer uveli sankcije.

Portal Bild.ba uputio je upit Uredu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na ovu temu, a u pisanom odgovoru portalu Bild.ba se navodi kako je uvođenje ovih sankcija teroriziranje legitimnog hrvatskog predstavnika.

Ističe se i kako Hrvati i hrvatski politički predstavnici ne podrivaju Dayton – nego upravo suprotno – to čine američki dužnosnici u ambasadi SAD-a u BiH i visoki predstavnici za BiH.

Odgovor Ureda PRH dostavljen portalu Bild.ba prenosimo u cijelosti:

“Uvođenje američkih sankcija predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine Marinku Čavari bahato je teroriziranje legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u BiH i zato mu Republika Hrvatska mora pružiti svu potrebnu zaštitu.

A obrazloženje sankcija, uz tvrdnje da Čavara podriva Daytonski sporazum, politički je nepismeno i baš cinično jer u podrivanju slova i duha Daytonskog sporazuma svoje prste je imala i još ima i američka diplomacija skupa s visokim predstavnicima za BiH.

Ako tko brani daytonski Ustav BiH i istinski demokratske procese – koji podrazumijevaju legitimno biranje i predstavljanje u tijelima vlasti – onda su to predstavnici Hrvata u BiH kojima međunarodni tutori već godinama kroje budućnost bez da ih se išta pita, a sada im još prijete i sankcioniraju ih.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.