Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović direktno: RS se ne može otcijepiti od BiH, nema ni teoretske mogućnosti

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je izjavio da predstava o priči da će se Republika Srpska otcijepiti od BiH nemoguća i da za to ne postoji ni teoretska mogućnost. On je komentarisao i Rezoluciju o Srebrenici.

Na pitanje o Rezoluciji o Srebrenici, Milanović je danas kazao:

“Tamo se dogodio strašan zločin koji je sud nazvao genocidom. Ništa ne može promijeniti činjenicu da je tamo grupa manijakalnih ubojica smaknula tisuće ljudi, to će ostati tako.

Mislim da je vrijeme da se to zatvori i da se u BiH počne normalno živjeti. Ova predstava oko secesije je nemoguća”, rekao je hrvatski predsjednik.

Milanović je istakao da za secesiju RS-a ne postoji ni teoretska mogućnost.

“Republika Srpska se ne može otcijepiti od BiH, jer ne može, jer neće donijeti takvu odluku, jer je Beograd protiv toga itd. Dakle puno buke, nije ni za što, ali bez jakog razloga”, dodao je, prenosi Večernji list.

Milanović je kazao da nije razgovarao ni s Miloradom Dodikom ni s Andrejom Plenkovićem.

“Ja sam samo vidio da je hrvatska diplomacija u New Yorku, da su kosponzorirali rezoluciju. Mogli su jednako tako sudjelovati u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna holokaust.

Drugim riječima, to su odluke koje se ne smiju po Ustavu donositi bez predsjednika Republike, to je protuustavno ponašanje, a Plenković to radi jer za njega još nema posljedica”, zaključio je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.